Back

3D in School – concurs de modelare & printare 3D – 2023

3D IN MY SCHOOL – noul concurs de modelare & printare 3D organizat de Asociația Măgurele Science Park alături de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”

 

Pentru Asociația „Măgurele Science Park” (AMSP), educația sănătoasă se naște prin joacă, pe bază de mici proiecte care stimulează imaginația și creativitatea.

Continuând tradiția instaurată în 2021, AMSP, în colaborare cu ADR BI și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, organizează în perioada septembrie-noiembrie 2023 Concursul de modelare și printare 3D – 3D IN MY SCHOOL.

Concursul face parte din campania „EU in my school”, sub umbrela „EU in my region”, în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Detalii despre „EU in my region” pot fi accesate aici, iar despre „EU in my school” aici.

Prin astfel de proiecte educaționale, Asociația „Măgurele Science Park” și își propune atragerea elevilor din regiunea București-Ilfov către științele de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math), prin intermediul modelării și printării 3D, într-o manieră interactivă și ușor de asimilat.

Concursul de Modelare și printare 3D – 3D IN MY SCHOOL se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2023 și are șase etape:

Înscrierea și selecția participanților: perioada de înscriere se desfășoară în intervalul 11-27.09.2023, ora 23:59. Selecția participanților se va face în perioada 28-30.09.2023, iar elevii selectați vor fi anunțați pe 01.10.2023;

Sesiuni (online) de modelare și printare 3D: 02-13.10.2023

Sesiuni fizice de printare 3D: 13-27.10.2023;

Lucru individual: 30.10-05.11.2023

Predarea proiectelor finale + jurizare: predarea proiectelor se face pe 05.11.2023, iar jurizarea are loc în intervalul 06-09.11.2023;

Premierea: noiembrie 2023 (data exactă va fi anunțata cu cel puțin 10 zile înainte de eveniment).

Perioadele sunt estimative și pot suferi modificări, care vor fi anunțate din timp participanților.

Cine poate participa?

Competiția este deschisă tuturor elevilor de clasele a IX-a și a X-a care învață la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, participă la concurs și:

Completează formularul de înscriere (îl găsești AICI), care și spune-ne în maximum o pagină de Word cum crezi că procesele de modelare și printare 3D se pot îmbina cu materia ta preferată de la școală (care să corespundă și specializării pentru care te pregătești), astfel încât ea să devină mai interesantă și mai ușor de înțeles;

Roagă-ți unul dintre părinți să semneze acordul pentru participarea ta în concurs (îl găsești AICI).

Juriul

Yannick Bastian – FormWerk

 

Yannick Bastian, cunoscut și ca „Dl. Locomotivă 3D”, este inginer mecanic, specializat în energii regenerabile și președintele fondator FormWerk România.

După studiile extinse desfășurate în Germania și Danemarca și după dezvoltarea cu succes a câtorva proiecte cu energii regenerabile în Germania, a devenit dezvoltatorul internațional de proiecte pentru regiunea Balcanilor, cu responsabilități în energii regenerabile în Turcia, Grecia, Bulgaria și România. Apoi a continuat cu entuziasmul său molipsitor și inepuizabil să-și reinventeze cariera și, în 2013, și-a transformat hobby-ul – imprimarea 3D – într-o afacere de succes, FormWerk, destinația principală în ce privește soluțiile de imprimare 3D adaptate clienților.

Mihai Peca – ECDL Romania

 

 

Mihai Peca este trainer de peste 10 ani, iar în ultimii ani și-a îndreptat atenția asupra fascinantului domeniu al modelării și imprimării 3D. În prezent, în cadrul companiei ECDL Romania, se ocupă cu dezvoltarea și livrarea unor module precum: 3D Printing, pedagogie digitală, dar și a altor programe de formare IT&C dedicate studenților. De asemenea, Mihai este autor și coautor de articole și manuale de pregătire în domeniul tehnic. Pasionat de noi tehnologii și comunicarea cu oamenii, Mihai încearcă să se implice permanent în proiecte și evenimente în urma cărora participanții, indiferent de vârstă, să poată învăța ceva nou și valoros.

Ana Maria Melinte

Ana-Maria Melinte a coordonat laboratorul de Printare și Modelare 3D din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea din București si a facut parte din echipa care a pus bazele Unibuc Robotics.

Daniel Vieru

Daniel Vieru este expert în cadrul Serviciului de Promovare Regională, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov. Din martie 2019 a fost implicat în activitățile de promovare ale ADR BI pentru proiectele cu finanțare prin POR 2014-2020, iar recent pentru noul Program Regional 2021-2027, ce va avea un impact semnificativ în dezvoltarea regiunii București-Ilfov prin cele șapte priorități care vor face din regiune: una mai competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, mai digitalizată, mai prietenoasă cu mediul, cu mobilitate ridicată, mai accesibilă și mai atractivă și incluzivă.

Premii

Premiile acordate în concurs sunt oferite de sponsorul FormWerk.

Locul I – imprimantă 3D

Locul II – imprimantă 3D

Locul III – imprimantă 3D

IMPORTANT!

Citește cu atenție REGULAMENTUL CONCURSULUI și nu ezita să ne scrii dacă ai vreo nelămurire / sugestie.

Persoană de contact: Luiza Popescu, [email protected], 0740 701 284

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =