Back

Asociația ”Măgurele Science Park” lansează Revista nr.2 prin care promovează expertiza comunitatii MSP

Asociația ”Măgurele Science Park” lansează Revista nr.2 prin care promovează expertiza comunitatii MSP

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) lansează al doilea număr al revistei – RevistaMSP-Decembrie2020c.pdf (magurelesciencepark.ro) (NOTA: link-ul catre revista se va face direct din cuvantul revista scris cu negru)  în care prezintă retrospectiva activităților asociației din anul 2020, un principal motor de promovare, la nivel național, regional și internațional al comunității MSP și expertizei acestor membri.

Unul dintre obiectivele Asociației ”Măgurele Science Park” este acela de conectare a ofertei serviciilor de cercetare cu nevoia de dezvoltare tehnologică a mediului privat, în scopul valorificării expertizei și a infrastructurilor existente pentru obținerea de produse, procese, tehnologii și servicii inovative pentru comunitate.

Revista a fost realizată împreună cu membrii și partenerii din comunitatea MSP, cărora dorim sa le mulțumim pe această cale.

Vă prezentăm doar câteva din noutățile propuse în numărul al 2-lea al revistei:

  • Informații despre Parcul Tehnologic Heidelberg GmbH;
  • Informații despre Rețeaua LIEU din Belgia;
  • Prezentare Muzeulu Viitorului – Măgurele Science Park; 
  • Cercetare – dezvoltare în comunitatea MSP;
  • Relația cu mediul de afaceri: proiecte despre Antreprenoriat și Inovare;
  • Educație pentru viitor: îndrumarea elevilor către materii de tip STEAM;
  • Evenimente pentru întreg ecosistemul;
  • Exemple concrete de idei, proiecte originale, inovatoare derulate în regiunea București-Ilfov.

Despre Măgurele Science Park (MSP)

Asociația a fost înființată în anul 2016, este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și IFIN-HH Măgurele. În anul 2018, Universitatea Politehnica din București și Universitatea București au devenit membrii asociați.

Scopul asociației este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: [email protected].

AGERPRES: 14 decembrie 2020

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + eighteen =