SCOP
Economia circulară își propune să schimbe paradigma din economia liniară (produce, folosește, dispune) într-o circulară care transformă deșeurile în resurse.
TIPURI DE ACTIVITĂȚI
1. Provocare: Dezvoltarea de soluții, produse și servicii bazate pe tehnologii digitale pentru a spori durabilitatea, circularitatea și competitivitatea în sectoarele acvaculturii și pescuitului, prin confruntarea cu nevoile și provocările specifice ale acestor sectoare.
2. Provocare: Crearea de soluții, produse, servicii și aplicații pentru a spori circularitatea și sustenabilitatea pentru turismul de coastă utilizând digitalizarea și tehnologiile digitale, prin confruntarea cu nevoi specifice sau conștientizând cetățenii și turiștii despre impactul lor în ecosistem pentru a-și îmbunătăți obiceiurile.
3. Provocare: Dezvoltarea de soluții, produse, instrumente și servicii pentru a spori eficiența, durabilitatea și circularitatea în activitățile portuare, aplicând digitalizarea și tehnologiile digitale.
4. Provocare: Dezvoltarea de soluții bazate pe tehnologii digitale pentru a optimiza operațiunile Ocean Renewable Energies, sporind circularitatea și durabilitatea acestora.
5. Provocare: Crearea de soluții bazate pe tehnologii digitale pentru a aborda provocările de durabilitate din transportul maritim în materie de consum de combustibil și poluare, simularea rutelor, printre altele.
6. Provocare: Soluții, produse și servicii bazate pe tehnologii digitale pentru a face construcția și repararea navelor mai durabile și mai circulare.
7. Provocare: Soluții, produse și servicii bazate pe tehnologii digitale și legate de economia circulară pentru atenuarea schimbărilor climatice și protecția ecosistemelor marine.
TIPURI DE ENTITĂȚI ELIGIBILE
DigiCirc caută IMM-uri / start-up-uri europene care să poată utiliza instrumente digitale și să aplice soluții de vârf în economia circulară, abordând provocări specifice din domeniul economiei albastre.
Soluțiile selectate se așteaptă să aibă un TRL 4-5 sau să fie suficient de avansate pentru a fi adaptate rapid pentru a merge direct pe piață după implementarea proiectului din programul DigiCirc (TRL de 6-7).
VALOARE GRANT
Faza 1: 5.000 Euro (Decembrie 2021 – Ianuarie 2022 (5 săptămâni)
Dacă evenimentele fizice sunt organizate de la distanță, subvenția de călătorie (5000 EUR în faza 1) nu va fi distribuită.
Faza 2: 15.000 Euro (Februarie-Martie 2022 (7 săptămâni)
30% la începutul fazei II (februarie – martie 2022).
70% după DemoDay (martie 2022) în urma realizărilor KPI-urilor pentru această fază
Faza finală: 100.000 Euro (DEMODAY: Martie (1 zi) & FINAL GRANT: Aprilie-Septembrie 2022 (6 luni)
40% la semnarea acordului subgrant (martie-aprilie 2022)
60% (până în septembrie 2022) la evaluarea cu succes de către consorțiul DigiCirc
TERMEN DEPUNERE: 3 august 2021 (ora 17:00 – CEST)
Informații suplimentare: aici