MSP & Launch Meetup

  • 05-09-2024
  • Conacul Oteteleșanu, Strada Călugăreni 5, Măgurele
day
:
hr
:
min
:
sec

Asemănările dintre cercetători și antreprenori sunt mai multe și mai profunde decât ne-am închipui. Ingredientul care lipsește adesea, însă, este conectarea.

Cum putem alinia mai bine rezultatele cercetării din laborator în conformitate cu cerințele pieței?

Te așteptăm la MSP & Launch Meetup, din 9 mai, ora 15:30, eveniment găzduit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INFM) la Conacul Oteteleșanu (Strada Călugăreni 5, Măgurele) și dedicat atât cercetătorilor care doresc să aducă produsele și serviciile lor pe piață, cât și fondatorilor și investitorilor, care sunt în căutare de idei practice și, bineînțeles, potențial profitabile.

Cu alte cuvinte, cei ce participă pot găsi fie investitorul potrivit pentru ideea lor, un partener de business sau un colaborator, fie claritate în procesul de perfecționare a produsului. Totul într-o atmosferă relaxată, perfecta pentru o sharing session de idei și experiențe.

AGENDA:

15:30-16:00 Înregistrare participanți 
16:00-16:1010″Cuvânt de deschidere (Launch Romania + MSP + INCDFM) 
16:20-16:4020″Panel Finanțări pentru business-uri inteligente 
Oana Bara, Head of Financing Programs, BCR 
Stefan Buciuc, CEO, BCR Social Finance ,
Adrian Rosoaga, Chief Investment Officer, BCR Seed Starter
Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov (TBC)
Raluca Prelucă, Partner & Senior Consultant, fonduri-structurale.ro 
16:40-17:00 20″Adrian Rotaru – SeedPoods,  Câștigător LVIB 2023 
17:00-17:2525″Prezentare 5 proiecte de cercetare
17:25-17:3510″Transformarea Digitală în Regiunile Sud-Muntenia și Bucuresti-Ilfov: EDIH Wallachia eHUB – Hub de Inovare Digitală, Emanuela Modoran

Înregistrarea la eveniment se poate face aici – MSP & Launch Meetup – Oveit.

Hai, notează-ți data în calendar, ne vedem acolo!

Eveniment găzduit de INFM, la inițiativa MSP (Măgurele Science Park) și Launch. Mai multe detalii și înregistrarea se găsesc aici – https://www.facebook.com/events/1158458168838036.

MSP este o inițiativă a Consiliului Județean Ilfov, Primăriei Măgurele, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și Universității din București.

Launch Romania este o inițiativă powered by BCR, în colaborare cu Google și partenerul fondator How to Web.


FOLLOW-UP

🍕 Pe 9 mai, am organizat împreună cu prietenii de la Launch Romania un alt meetup, a.k.a. evenimentul în care scoatem la pizza cercetători și antreprenori, adică le creăm un context confortabil pentru a se conecta și cunoaște mai bine.  

Iată top 5 idei pe care le-am aflat de la invitații noștri, cărora le mulțumim pentru faptul că au acceptat să ne fie alături:

🟡 Vocea comunității este foarte importantă, iar pentru a crea un sol propice realizării transferului tehnologic, astfel de întâlniri, așa cum sunt cele pe care le organizăm recurent, sunt imperative;

🟡 Partenerii de la fonduri-structurale.ro au creat un asistent digtal, care ajută antreprenorii să rămână conectați cu finanțările potrivite profilului lor, oferindu-le sfaturi și recomandări custom made – acesta va fi disponibil începând cu finalul acestei luni, așa că stați cu ochii pe ei;

🟡 Dacă ai eșuat ca antreprenor, nu îți face griji – investitorii pot vedea eșecul tău prin binoclul pozitiv al experienței – asta înseamnă că ai acumulat lecții valoroase și, poate cel mai important, ai găsit resursele necare pentru a continua dezvoltarea ideii tale;

🟡 George Smart EU (by BCR) este un alt tool care informează antreprenorul despre programele de finanțare pentru care ar putea fi eligibil – informația îi este livrată în mod structurat, asta însemnând, înainte de toate, timp salvat;

🟡 Activitatea din institutele de cercetare este fascinantă – partenerii de la National Institute of Materials Physics ne-au prezentat patru soluții inovatoare din domenii precum mediu, securitate, farmaceutic & medical, pe care, dacă ești curios, le poți descoperi mai jos:

Biosenzor electrochimic

Generarea de jeturi de apa penetrante prin detonari controlate

Prezentare memristor

Soluții inovatoare pentru materiale durabile

  • Interval oră: 15:30 - (UTC+3)

Related Events