Back

HORIZON EUROPE – SCALEUP

Acțiunile SCALEUP se axează pe consolidarea conectivității rețelei între ecosistemele de inovare pentru a accelera creșterea durabilă a întreprinderilor cu valoare societală ridicată. Prin implicarea activă în rețele locale, naționale și europene, întreprinderile pot capta și crea mai bine oportunități și pot obține noi avantaje competitive.
Una dintre acțiunile finanțate în cadrul destinației SCALEUP este inițiativa WomenTechEU.

OBIECTIVE:

  • Dezvoltarea ecosistemelor de tip “deep tech” în jurul infrastructurilor de cercetare și tehnologie pentru a genera, scala și implementa tehnologii revoluționare;
  • Implicarea entităților din industrie, inclusiv a IMM-urilor, cu infrastructuri de cercetare și tehnologie pentru a crește nivelul tehnologic și competitivitatea întreprinderilor, dar și pentru a genera oportunități de piață, inclusiv prin generarea de startup-uri sau spinoff-uri;
  • Îmbunătățirea valorizării impactului socio-economic al investițiilor anterioare în infrastructurile paneuropene de cercetare și tehnologie din fondurile structurale și de investiții europene.

TIPURI DE ACTIVITĂȚI:

  • Identificarea oportunităților de tip “deep tech” legate de infrastructurile de cercetare cu potențial revoluționar;
  • Evaluarea scalabilității oportunităților identificate;
  • Identificarea oportunităților cu cel mai puternic potențial;
  • Verificarea si evaluarea proiectelor-pilot pentru a stabili tipul de finanțare;
  • Evaluarea rezultatelor granturilor.

ENTITÂȚI ELIGIBILE: Infrastructuri de cercetare și tehnologie, industrie, inclusiv întreprinderi mici și mijlocii, clustere, universități, ONG-uri, agenții naționale/regionale de finanțare a inovării.

BUGET: 13,75 milioane EUR

FINANȚATOR: European Innovation Ecosystems Horizon Europe

TERMEN LIMITĂ: 10 noiembrie 2021

Informații utile: aici

NOTĂ: Acțiunile European Innovation Ecosystems sunt grupate în trei destinații: CONNECT, SCALEUP și INNOVSMES. Apelurile sunt deschise acum. Cele 3 surse sunt disponibile prin Programul HORIZON EUROPE, avand ca scop crearea unor ecosisteme de inovare mai conectate și mai eficiente pentru a sprijini scalarea companiilor și a stimula inovația pentru a aborda provocările importante într-un mod responsabil.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =