Back

Peste 100 de cercetători, studenți și antreprenori au participat la prima ediție Laser Valley Innovation Bootcamp 

București, 22 iunie 2023 – Prima ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 15-17 iunie, în Măgurele (județul Ilfov), la conacul Oteteleșanu. Evenimentul a reunit peste 100 de cercetătorii din institutele naționale de cercetare-dezvoltare, fondatori de startup-uri și studenți pasionați de inovare. Aceștia au format echipe mixte și au dezvoltat împreună noi proiecte inovatoare.

Pe parcursul bootcamp-ului, antreprenorii și studenții pasionați de antreprenoriat și tehnologie de la Universitatea Politehnica din București (UPB), Universitatea din București (UB), Academia de Studii Economice din București (ASE), EA – The Entrepreneurship Academy (EA) au format echipe cu cercetători din institutele naționale de cercetare-dezvoltare precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei – INFLPR Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor – INCDFM Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 Bucureşti.

Domeniile în care au fost dezvoltate inițiative pe parcursul bootcamp-ului au fost sănătate, educație, mediu, servicii publice (inclusiv activitățile institutelor de cercetare și dezvoltare), patrimoniu cultural și recreere. Proiectele la care au lucrat împreună cercetătorii, studenții și antreprenorii pe parcursul bootcamp-ului au fost: Assembld, EduQ, Food4Science, Green Mass, LifeLink, Nano Eye, Orchid Tech, Partial Eclipse, Sci Fablab, SeedPods, Seismo, We Breathe.

Echipele au fost mentorate de către experți precum Laurențiu Niță (Quarks Interactive), Răzvan Crăciunescu (Universitatea Politehnica din București), Daniel Rosner (OxidOS), Florin Tufan (Veridion), Liviu Gherghescu (BCR) și Diana Mereu (HealthFluencer).

La finalul celor 3 zile, cea mai bună idee de proiect a fost premiată. Juriul a fost format din specialiști precum Raluca Ganea (Growceanu), Mihai Cepoi (Jobful), Liviu Gherghescu (BCR), Elena Ovreiu (Biodyssey), Răzvan Crăciunescu (UPB), Florin Tufan (Veridion) și Anca Luca (BCR). SeedPods a fost desemnat proiectul câștigător, urmat de Seismo (locul II) și Partial Eclipse & Nano Eye (locul III). Premiul pentru locul I a constat în invitații la conferința How to Web și un curs de project management oferit de Colors in Project. Toate echipele au primit acces în Comunitatea Măgurele Science Park (MSP), Comunitatea Launch și discount-uri pentru biletele la conferința How to Web 2023.

De asemenea, evenimentul a găzduit panel-uri de discuție, workshop-uri, sesiuni de networking și brainstorming. Printre vorbitorii prezenți s-au numărat: Adrian Curaj (UEFISCDI), Ionuț Stanimir (Banca Comercială Română), Narcis Constantin (Primăria Măgurele), Ștefan Rădulescu (Consiliul Județean Ilfov), Marian Preda (Universitatea din București), Corina Ionela Dumitrescu (Universitatea Politehnică din București), Dorel Paraschiv (Academia de Studii Economice), Oana Coșman (start-up.ro) și Liviu Gherghescu (BCR).

Laser Valley Innovation Bootcamp este un eveniment organizat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu sprijinul Băncii Comerciale Române, Asociației Măgurele Science Park, inițiativei Ora de Știut și Comunității Launch.

Informații despre Laser Valley Innovation Bootcamp pot fi găsite și la următorul link: Cum a fost la LASER VALLEY INNOVATION BOOTCAMP? – Măgurele Science Park (magurelesciencepark.ro).

Organizatorii deja pregătesc a doua ediție a evenimentului, care va avea loc anul viitor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + sixteen =