Special creat
pentru elevi
Ce este consursul de Robotică – Make your city Smart? – [Ediția 2024]
Este important să adaptăm educația la nevoile beneficiarilor (elevilor), deoarece adaptarea acestora la locurile de muncă este și va rămâne mereu un challenge pentru viitor.
Concursul de robotică – Make your city Smart și își dorește să popularizeze și totodată să completeze prin provocarea proiectării unor noi concepte și generarea de noi idei, o educație bazată pe gândire critică și spirit inovator.
Concursul a fost destinat elevilor între 10 și 12 ani și s-a desfășurat în următoarele etape:
Înregistrarea și selecția participanților;
Întâlnirea fizică pentru a distribui kiturile de lucru și pentru a explica subiectul;
Lucrul individual și predarea lucrărilor finale;
Jurizarea lucrărilor;
Premierea;
- 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭𝐢𝐜𝐚̆ – 𝐌𝐚𝐤𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐢𝐭𝐲 𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭, a fost organizat de Măgurele Science Park împreună cu RoboHub.ai.
Până la data de 25 Martie 2024, elevii cu vârste cuprinse între 10-12 ani s-au putut înscrie în competiție, răspunzând la întrebarea: 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬̦ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞 𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐮 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐢?
Robotică
SmartLab Măgurele este o oportunitate valoroasă pentru elevii din Județul Ilfov de a dobândi abilități digitale și de a accesa echipamente de ultimă generație. Aceste competențe noi dobândite îi vor pregăti mai bine pentru piața muncii aflată în evoluție, unde competența digitală este din ce în ce mai vitală.
În consecință, concursul de Robotică este o inițiativă condusă de Asociația Măgurele Science Park, prin care își dorește să aducă știința și tehnologia mai aproape de elevi.
Concursul de Robotică – Make your city Smart - Ediția 2024
Modelul educațional al României rămâne preponderent teoretic, nereușind să echipeze în mod adecvat absolvenții pentru angajare pe piața muncii.
Ceea ce încercăm să propunem prin concursul de robotică, este să stimulăm tinerele minți să gândească outside the box, să dobândească noi abilități digitale pentru a îi pregăti mai bine pentru perspectivele viitoare de angajare, unde competența tehnic-digitală este tot mai necesară și mai populară.
11 ani
Î: Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat la Concursul de robotică – Make your city Smart? R: Cea mai grea provocare cu care m-am întâlnit la concursul "Make your city smart " a fost depistarea și rezolvarea erorii 504. Î: Ce parte ți-a plăcut cel mai mult din execuția proiectului? R: Partea care mi-a placut cel mai mult din execuția proiectului, a fost programarea beculețelor.
Andrei
Make your city Smart
10 ani
“La acest concurs am învățat multe despre robotică, am aflat despre plăcuțele Microbit și am învățat un nou soft pentru programarea plăcuței. Am simțit emoții cand am fost în fața juriului, dar am învățat sa le stăpânesc puțin. Voi refolosi piesele pe care le-am primit la concurs pentru alte proiecte, vreau să încep să construiesc un orășel în miniatură”.
Rareș
Make your city Smart
11 ani
Î: Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat la Consursul de robotică „Make your city smart”? R: Cea mai mare provocare, a fost partea de programare a robotului „move: MOTOR”, deoarece nu aveam cunoștințe despre codurile de programare pe microbit. Am reușit să depășesc această etapă cu ajutorul tutorialelor de programare și după multe, multe, multe încercări. Î: Ce parte ți-a plăcut cel mai mult din execuția proiectului? R: Cea mai frumoasă parte din execuția proiectului a fost partea în care am construit macheta, fiindcă am reușit să realizez o machetă drăguță din materiale reciclabile.
Luca
Make your city Smart