Special creat
pentru elevi

Ce este consursul de Robotică – Make your city Smart? – [Ediția 2024]

Este important să adaptăm educația la nevoile beneficiarilor (elevilor), deoarece adaptarea acestora la locurile de muncă este și va rămâne mereu un challenge pentru viitor.

Concursul de robotică – Make your city Smart și își dorește să popularizeze și totodată să completeze prin provocarea proiectării unor noi concepte și generarea de noi idei, o educație bazată pe gândire critică și spirit inovator.

Concursul a fost destinat elevilor între 10 și 12 ani și s-a  desfășurat în următoarele etape:

  1. Înregistrarea și selecția participanților;

  2. Întâlnirea fizică pentru a distribui kiturile de lucru și pentru a explica subiectul;

  3. Lucrul individual și predarea lucrărilor finale;

  4. Jurizarea lucrărilor;

  5. Premierea;

Insights
mai 21, 2024
  • Florentina
  • Postat de Florentina
  • 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭𝐢𝐜𝐚̆ – 𝐌𝐚𝐤𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐢𝐭𝐲 𝐬𝐦𝐚𝐫𝐭, a fost organizat de Măgurele Science Park împreună cu RoboHub.ai.

Până la data de 25 Martie 2024, elevii cu vârste cuprinse între 10-12 ani s-au putut  înscrie în competiție, răspunzând la întrebarea: 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬̦ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞 𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐮 𝐫𝐨𝐛𝐨𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐢?

Robotică

SmartLab Măgurele este o oportunitate valoroasă pentru elevii din Județul Ilfov de a dobândi abilități digitale și de a accesa echipamente de ultimă generație. Aceste competențe noi dobândite îi vor pregăti mai bine pentru piața muncii aflată în evoluție, unde competența digitală este din ce în ce mai vitală.

În consecință, concursul de Robotică este o inițiativă  condusă de Asociația Măgurele Science Park, prin care își dorește să aducă știința și tehnologia mai aproape de elevi.

Concursul de Robotică – Make your city Smart - Ediția 2024

Modelul educațional al României rămâne preponderent teoretic, nereușind să echipeze în mod adecvat absolvenții pentru angajare pe piața muncii.

Ceea ce încercăm să propunem prin concursul de robotică, este să stimulăm tinerele minți să gândească outside the box, să dobândească noi abilități digitale pentru a îi pregăti mai bine pentru perspectivele viitoare de angajare, unde competența tehnic-digitală este tot mai necesară și mai populară.

Easy-Contact

Contactați-ne
pentru detalii

Tel: + 40 774 070 325

Email: [email protected]

Măgurele | Ilfov – 407 Str Atomiștilor | et 2