Back

Un nou acord de colaborare, de aceasta dată cu Tesagon Internațional

Asociația ”Măgurele Science Park” sprijină proiectele de cercetare inovative ca răspuns la nevoile comunității din România. Contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național prin crearea de punți de legătură dintre actorii comunității (universități, mediul de cercetare, mediul business și autorități publice) și  urmărește o transformare mai intensă a rezultatelor cercetării în produse, tehnologii și servicii în beneficiul comunității.

Echipa Asociației „Măgurele Science Park” (MSP) vizează, pe de-o parte, colaborări contractuale între firme și institute, iar pe de altă parte, crearea de consorții care să acceseze instrumente de finanțare pentru proiecte comune.

Astfel, am definitivat un nou acord de colaborare, de aceasta dată cu Tesagon Internațional.

Cine este Tesagon?

Tesagon creează și dezvoltă soluții software pentru mediul de afaceri din România și din afara ei. Sunt pasionați de tehnologiile open source și le folosesc pentru a oferi cele mai bune soluții tehnice, la cel mai bun preț. Consideră că inovarea și dezvoltarea continuă sunt extrem de importante, motiv pentru au fost și sunt parteneri în mai multe proiecte de cercetare și dezvoltare cu finanțare publică.

Experiența de peste 10 ani în amenajări interioare i-a ghidat către crearea de produse (3D ALL și iWERP) pentru industria producătoare de mobilier, un domeniu ce are mare nevoie de soluții digitale care să conducă la utilizarea cât mai eficientă a resurselor, minimizarea costurilor și creșterea competitivității pe piață. Totodată, au creat Digital Dynamic, un serviciu prin care transpun în realitate virtuală proiectele de design interior și real estate.     

Produsele Tesagon:

3D ALL este o soluție intuitivă și ușor de utilizat care a fost creată pentru a veni în întâmpinarea nenumaratelor provocări cu care se confruntă producătorii de mobilier la comandă (oameni specializați în proiectare greu de găsit, timp ridicat pentru realizarea proiectelor, erori de producție, pierderi de materiale etc.). Baza de corpuri de mobilier configurabile 3D ALL a fost creată pe specificul pieței românești și conține principalele materiale, canturi, conectori și elemente de feronerie utilizate în producția de mobilier. Utilizatorul are la dispoziție un configurator cu ajutorul căruia poate alege dintr-o multitudine de corpuri parametrizabile în funcție de dimensiuni, principii constructive, decoruri și accesorii. Configuratorul este extrem de ușor de utilizat, chiar și de către persoane fără experiență în proiectarea de mobilier, deoarece toate sistemele și accesoriile sunt optimizate în funcție de dimensiunea corpurilor. Modificările se fac în timp real, cu efort minim, toate materialele și accesoriile fiind adaptate și recalculate dinamic. Astfel, proiectarea este rapidă, eficientă și corectă. Clientul poate primi, în cel mai scurt timp, atât o imagine 3D a proiectului, cât și o ofertă de preț, iar utilizatorul poate genera o serie de rapoarte ce conțin toate informațiile de care are nevoi pentru implementarea proiectului creat (necesar de materiale și accesorii, lista de debitare cu informații de căntuire, desene de execuție etc.)

Prin utilizarea 3D ALL, timpul de proiectare și management al proiectului scade cu peste 50%,  se elimină erorile de proiectare și blocajele din producție, producătorul economisind astfel timp și bani.

iWerp (Intelligent Wood Enterprise Resource Planning) este singura soluție de tip ERP, destinată pieței producătorilor de mobilă din România, gândită și dezvoltată împreună cu aceștia. Structurată pe mai multe module, soluția oferă posibilitatea de configurare a aplicației în concordanță cu nevoile și dimensiunile fiecărei companii, plata făcându-se lunar sub formă de abonament, în funcție de numărul de utilizatori. Fiind o aplicație web-based, accesul este nelimitat de pe orice device (PC, tabletă, smartphone) conectat la internet, direct în browser, fără a fi necesară instalarea altor programe.

Cu ajutorul iWERP, producătorii pot gestiona clienți, furnizori, proiecte, resurse umane și materiale, producție, depozit, achiziții, documente etc.

Utilizarea unei soluții intuitive, versatile, rapide şi eficiente din punct de vedere tehnic şi economic aduce importante economii de cost şi timp pentru utilizatori şi oferă acestora posibilitatea de a-şi optimiza resursele avute la dispoziție.

Prezentările virtuale arhitecturale – cel mai eficient mod de prezentare a proiectelor de real estate și design interior

Redarea virtuală este, cu certitudine, o poartă către succes pe piața de real estate și în domeniul designului interior.

Spațiile create în 3D sunt mai mult decât modele 3D sau tururi virtuale, iar Digital Dynamic aduce în România o formă complet nouă de media imersivă care te invită să explorezi un loc ca și când te-ai afla acolo; o experiență interactivă, complexă, comparabilă cu cea oferită de jocurile video.

Prin artiști 3D specializați în vizualizări arhitecturale, Digital Dynamic transformă proiectele de real estate și design interior în lumi virtuale imersive ce aduc valoare marketingului pentru aceste industrii și au puterea de a ridica standardele procesului de vânzare, formând conexiuni puternice cu publicul țintă.

Cu ajutorul prezentărilor virtuale arhitecturale în timp real, utilizatorul poate explora spațiul în totalitate, nefiind limitat de puncte fixe predefinite. Conținutul imersiv, fundalul sonor, elementele video, posibilitatea de schimbare a decorurilor în timp real, creează experiențe complexe ce ajută cumpărătorul să înțeleagă proiectul rapid și să aibă o bază mai solidă pentru a lua decizia de cumpărare.  

Astfel, prezentările virtuale în timp real aduc transparență în procesul de vânzare, sporesc încrederea în brand și susțin vânzările, crescând, în același timp, satisfacția clientului.

Vă invit să experimentați o astfel de prezentare aici.

“Unul dintre obiectivele specifice ale Asociației “Măgurele Science Park”  este acela de conectare a “ofertei serviciilor de cercetare” cu “nevoia de dezvoltare (tehnologică)” a mediului privat, în scopul valorificării expertizei și a infrastructurilor existente pentru obținerea de produse, procese, tehnologii și servicii inovative pentru comunitate și speram ca acest parteneriat încheiat cu Tesagon Internațional să fie benefic nevoii de cercetare.” – Asociația “Măgurele Science Park” 

Despre Asociația „Măgurele Science Park” (MSP)

Asociația este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.Membrii fondatori ai Asociației sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și IFIN-HH Măgurele. În anul 2018, Universitatea Politehnica din București și Universitatea București au devenit membrii asociați. Scopul – stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de mail : [email protected].

Mai multe informații despre Tesagon:

https://digitaldynamic.eu/ | https://iwerp.ro/ | https://3dall.ro/ | https://about.tesagon.com/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 2 =