MSP LIVE | Webinar | Transformarea digitală: provocări și oportunități

  • 04-22-2021
day
:
hr
:
min
:
sec
România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui Economiei și Societății Digitale (DESI) pentru 2020. Deși suntem bine poziționați în ceea ce privește absolvenții TIC, plasându-ne pe locul al cincilea, cu 5,6% dintre toți absolvenții (media UE: 3,6%), cu toate acestea, în ceea ce privește serviciile publice digitale și utilizarea serviciilor de internet, performanța României este cea mai scăzută în rândul statelor membre ale UE. Totodată, România se situează pe locul 27 între țările UE în ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale de către întreprinderi, cu mult sub media UE.  23% dintre întreprinderile din România fac schimb electronic de informații, în timp ce doar 8% utilizează platformele de comunicare socială (media UE: 25%). S-a înregistrat o ușoară îmbunătățire a ponderii IMM-urilor care fac vânzări online, de la 8% în 2017 la 11% în 2019, dar aceasta rămâne cu mult sub media UE de 18%. Din ce în ce mai multe IMM-uri își vând produsele online în afara țării, dar această situație se aplică doar pentru 6% din numărul total de IMM-uri, comparativ cu o medie a UE de 8%. 

În acest context, Asociația ”Măgurele Science Park” a organizat Webinarul Transformarea digitală: provocări și oportunități,  eveniment dedicat comunității MSP, dar și pentru alți actori interesați de subiect, ca răspuns la nevoile acestora.

Joi, pe 22 aprilie 2021,  ora 17:00 (1h), online (pe Zoom și Live pe Facebook) alături de invitații noștri: Daniel Ioniță – CYMED, Lucian Daia – ZITEC și Gabriel Caramis – HUMAN BEINGS DIGITAL AGENCY (HBDA) am discutat despre provocările și oportunitățile în contextul transformării digitale pe subiecte la care România stă destul de slab potrivit raportului DESI.

Invitații noștri au abordat următoarele teme:

                    – Securitatea cibernetică de la reglementare la implementare cu Daniel Ioniță, Director Executiv, CYMED

                    – Cloud computing – catalizatorul transformării digitale cu Lucian Daia, CTO, ZITEC

                    – eCommerce Now cu Gabriel Caramis, Founder &CEO, HUMAN BEINGS DIGITAL AGENCY

Moderator: Iuliana Iliescu, Consultant în management, Asociația Măgurele Science Park”

  Invitați:

                                   

  Eveniment susținut de Comunitatea MSP: 

                                                                                                      

Un eveniment marca Asociația ”Măgurele Science Park” prin care dezvoltăm comunitatea și creăm punți de legătură între actorii acestei comunități din care fac parte: universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități.

Scopul nostru este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale innovative.

Video eveniment

Organizator:

Roxana Lupașcu

Asociația “Măgurele Science Park”