PROSME

Status Proiect: În Progres

Interviuri
PROSME

Eveniment
23 Iulie,
9.00 - 13.00

STUP - Calea Șerban Vodă 206, București

Go Global by EEN - Types of strategies in business internationalization

Titlu proiect: Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network

Acronim: PROSME

Despre Enterprise Europe Network 

Enterprise Europe Network (EEN)  este inițiativa Uniunii Europene, fiind cea mai mare rețea care sprijină întreprinderile să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe, prin servicii specializate acordate de experți din cadrul a peste 600 de centre, cu expertiză specifica, situate în fiecare regiune a Uniunii Europene si nu numai. 

Obiectiv General

Proiectul „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin Rețeaua Enterprise Europe” oferă companiilor și antreprenorilor din Macro-regiunea 3 servicii de sprijin în domeniul dezvoltării afacerilor, prin punerea la dispoziție organizațiilor din județele componente ale București-Ilfov și Sud resursele a peste 600 de oragnizații partnere.

 

Proiectul sprijină competitivitatea și sustenabilitatea întreprinderilor (IMM-urilor) din Macroregiunea RO3 pentru a beneficia de oportunitățile oferite de piața unică și de piețele globale pentru a inova, dezvolta și extinde la nivel internațional.

 

În același timp, EEN dorește să creeze un context și să asigure un cadru de servicii pentru IMM-uri,  asistând în redresarea lor din criza pandemică.

Obiective Specifice

Sprijinirea IMM-urilor pentru:

  • Extinderea afacerilor pe Piața Unică și la nivel internațional;
  • Adoptarea măsurilor de transformare a afacerii spre sustenabilitate și digitalizare;
  • Inovare, reziliență.
Activități

Activitatea desfășurată de MSP își propune să sprijine IMM-urile din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia să se dezvolte la nivel internațional și să profite de oportunitățile oferite de programele și politicile UE.

Toate serviciile oferite sunt gratuite și pot lua forme personalizate care să răspundă nevoilor specifice fiecărei companii.

Rezultate

Scopul acestui proiect este de a consolida și continua activitatea rețelei Enterprise Europe Network.

Consorțiul PROSME lucrează constant pentru a ajuta IMM-urile din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia să se dezvolte la nivel internațional și să profite de oportunitățile oferite de programele și politicile UE, prin servicii de sprijin pentru afaceri orientate spre creștere și inovare.

Prezența sa în ecosistemul macro-regional a îmbogățit comunitatea de afaceri și a oferit un număr impresionant de servicii cu impact semnificativ în ceea ce privește poziționarea pe piață, economii de costuri și crearea de locuri de muncă pentru companiile locale.

RO_fundedbyEU_VERTICAL_RGB_POS
Finanțator

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) în temeiul competențelor delegate de Comisia Europeană

Durată
1 Ian 2022 – 30 Iun 2025

Scopul acestui proiect este de a consolida și continua activitatea rețelei Enterprise Europe Network.

Consorțiul PROSME lucrează constant pentru a ajuta IMM-urile din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia să se dezvolte la nivel internațional și să profite de oportunitățile oferite de programele și politicile UE, prin servicii de sprijin pentru afaceri orientate spre creștere și inovare.

Datorită expertizei noastre,
în fiecare zi

Peste 450 de organizații

fac parte din rețea.

Peste 40 de țări

sunt prezente din Uniunea Europeană și din restul lumii.

835 de companii mici

primesc sprijin pentru a se dezvolta la nivel internațional.

112 de întreprinderi

beneficiază de sfaturi de specialitate și personalizate.

5 companii

semnează acorduri de parteneriat.

525 companii

primesc îndrumare și sesiuni de pregătire.

Asset 1

Evenimente

PROSME
STUP - Calea Șerban Vodă 206, București

Go Global by EEN – Types of strategies in business internationalization

The event aims to bring together entrepreneurs currently engaged in internationalization projects with other founders and...

Impact Hub Bucharest Universitate, Strada Tudor Arghezi 8-10, București, Romania

EIC Info Day – Financing for scale up breakthrough technologies and game changing innovations: EIC Accelerator

EIC Info Day Powered by MSP & Impact Hub Bucharest Onsite event – Impact Hub Bucharest,...

PROSME
STUP - Calea Șerban Vodă 206, București

Sprijin pentru EIC Accelerator de către Enterprise Europe Network

Eveniment hibrid #EEN2EIC 13 februarie I STUP, București, România Pentru a amplifica interacțiunile și sinergiile dintre...

Recomandări

O serie de recomandări, sugestii și opinii din partea experților noștri pentru a vă ajuta afacerea să devină mai relevantă.

Informații

Persoană contact: Roxana Lupașcu

Email: [email protected]

Tel: +40 756 166 497

Disclaimer: Informațiile și opiniile prezentate în acest site aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia oficială a Consiliului European pentru Inovare și a Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA), a Comisiei Europene sau a altor Instituții Europene. EIC și EISMEA nu garantează acuratețea datelor incluse în acest site web. Nici EIC, EISMEA, Comisia Europeană și nicio persoană care acționează în numele lor nu poate fi făcută răspunzătoare pentru utilizarea acestor informații.

Accesează întregul potențial al Enterprise Europe Network și descoperă avantajele pe care le oferă pentru afacerea ta.