Back

30 de elevi au învățat să modeleze în 3D o lucrare cu tematică de Crăciun

SmartLab Măgurele, proiect dezvoltat de Asociația ”Măgurele Science Park”, a susținut în luna Decembrie 2020 un modul special de Crăciun (de tip instruire + concurs), în care peste 30 de  elevi din clasele III – XI, din București și județele Ilfov, Suceava si Craiova au modelat 3D o lucrare cu tematică de Crăciun. Lucrările elevilor au fost expuse pe pagina facebook a SmartLab Măgurele și votate de către publicul țintă. Primii 3 (trei) câștigători, care au acumulat cele mai multe voturi, au fost invitați ulterior să modeleze un ornament unic, personalizat, iar echipa SmarLab Măgurele a printat lucrările în 3D, acestea fiind trimise câstigătorilor, ca o surpriză de Crăciun.

Premiul a constat într-o lucrare 3D modelată și personalizată de elevi pe baza unor instrucțiuni de printare, exemplu: dimensiunea maximă a obiectului de 10 cm, analizarea și identificarea elementelor specifice obiectului în baza studiului  ornamentelor personale pe care le deține fiecare acasă.

Vă prezentăm elevii finaliști și lucrările lor:

Locul 1: Alexandru Neagoie, elev Clasa a VI -a  (201 voturi)

Locul 2: Sandulescu George, elev Clasa a IX – a (171 voturi)

Locul 3: Thea Hariton, elev Clasa a III-a (93 voturi)

Această inițiativă, pe final de an, a fost dedicată comunității educaționale MSP care a fost alături de noi pe tot parcursul anului 2020.

Confruntându-ne cu situația pandemică, încă de la începutul anului ne-am adaptat contextului și ne-am mutat în online. Astfel că, inițiativa de digitalizare și susținere a modului de modelare & printare 3D s-a desfășurat exclusiv în online.

Din iunie și până în decembrie a.c. am susținut o serie de module online, fiecare modul conține 3 sesiuni desfășurându-se pe o durată de o săptămâna, parcurse împreună în cadrul a  trei săptămâni.

SmartLab Măgurele este un laborator digital inteligent din județul Ilfov, cu acces gratuit pentru elevi și care oferă adolescenților șansa de a înțelege mai bine conceptele predate la școală, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Despre Asociația „Măgurele Science Park” (MSP)

Asociația „Măgurele Science Park” (MSP) a fost înființată în anul 2016, este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și IFIN-HH Măgurele. În anul 2018, Universitatea Politehnica din București și Universitatea București au devenit membrii asociați.

Scopul asociației este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: [email protected].

AGERPRES: 29 DECEMBRIE 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =