Back

Asociația ,,Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP”.

Asociația ,,Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP”.

Asociația ,,Măgurele Science Park continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP prin care dezvoltă comunitatea (universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități) și creează punți de legătură între actorii acestei comunități.

”La început este foarte important să știm unii de alții și să înțelegem cum putem beneficia de resursele reciproce pentru a crea valoare.  Iar din zona de business să ne asumăm o cultură organizațională a inovării. Cred că este nevoie de un ecosistem. Este nevoie să generăm valoare împreună.

Este nevoie de – comunicare pe înțelesul actorilor din mediului de afaceri și aici aș pune accentul nu doar pe cercetătorii propriu ziși, ci și pe departamentele de marketing reprezentative.”

În dezbaterea on-line vă prezentăm profilul unui antreprenor, având-o ca invitată pe Andreea Avramescu, co-fondator 2websoftware&services (https://2web.ro / https://2webservices.com ), cu care am discutat despre Digitalizare și inovare în promovarea expertizei, a serviciilor, a ofertelor de cercetare și/sau a produselor și tranziția lor în online.

”Un prim sfat pentru zona de cercetare ar fi să iasă în față cu acele cazuri de succes care au avut aplicabilitate directă în zona de afaceri și să spună care au fost beneficiile. Este foarte important să traduci pe limbajul antreprenorului ce se întamplă de fapt și de ce este important pentru noi toți. Limbajul tehnic sau limbajul din zona de cercetare poate fi rigid și poate crea diverse bariere în comunicare.

Încurajez mediul de cercetare să fie prezent în mediul online, să înțeleagă importanța activităților de  marketing pentru identificarea și creșterea oportunităților reciproce. Și desigur să fie atenți și la modul de prezentare al mesajului pe canalele online – atât conținut, cât și formă”, spune Andreea Avramescu.

2websoftware&services are misiunea de a inspira antreprenorii din întreaga lume și de a-i ajuta să își exprime valorile, spiritul antreprenorial și visurile online. Mai exact, ajută startup-urile & proprietarii de afaceri să facă tranziția în online, să realizeze concepte strategice, să își definească strategia de Brand și să rezolve probleme importante existente prin soluții digitale inovative & centrate pe utilizator.

Dezbaterea integrală poate fi urmarită pe: https://www.youtube.com/watch?v=lPahIYqBbGM

#inovare #antreprenoriat #digitalizare #branding

Despre Asociația „Măgurele Science Park” (MSP)

Asociația a fost înființată în anul 2016, este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și IFIN-HH Măgurele. În anul 2018, Universitatea Politehnica din București și Universitatea București au devenit membrii asociați.

Scopul asociației este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate. În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail : [email protected]

AGERPRESS: 28 decembrie 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 5 =