Back

Asociația ,,Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP”.

Asociația ,,Măgurele Science Park continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP prin care dezvoltă comunitatea (universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități) și creează punți de legătură între actorii acestei comunități.

O caracteristică importantă pentru mediul de cercetare este că aceasta se axează pe un orizont de timp mult mai îndelungat: ”Ca să dezvolți un produs sau o tehnologie nouă s-ar putea sa ai nevoie de 5 – 10 ani, timp care mulți actori din zona afacerilor nu sunt dispuși să aștepte”.

Astăzi dezbaterea on-line cu și despre Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM –https://infim.ro/).

Invitatul nostrum este dl. Ionuț Marius Enculescu – Director General al INCDFM, cu care am discutat despre o metodă de cercetare ce oferă un set larg de date privind compoziția chimică a materialelor la suprafață, metodă ce include o analiză compozițională prin tehnici de spectroscopie de fotoelectroni, dar și despre rolul important pe care îl joacă un institut de cercetare în economie.

Ecosistemul din România (instituții de cercetare publice, instituții private, educația, clustere) este unul fragil care necesită multă atenție și răbdare pe un termen mult mai îndelungat, care, spune dl. Enculescu este una (n.r răbdarea) ce ne-a lipsit cel mai mult. Totodată, a lipsit și disponibilitatea de a investi în cercetare pe termen lung, iar o inițiativă de tipul Asociatiei Măgurele Science Park ar trebui să fie un model pentru inițiative similare, funcționale și producătoare de valoare adăugată.

Dezbaterea integrală poate fi urmarită pe:

#cercetare #dezvoltare #inovare

Despre Asociația „Măgurele Science Park” (MSP)

Asociația a fost înființată în anul 2016, este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și IFIN-HH Măgurele. În anul 2018, Universitatea Politehnica din București și Universitatea București au devenit membrii asociați.

Scopul asociației este stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de e-mail: [email protected].

AGERPRES: 11 decembrie 2020

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − six =