Back

Asociația ,,Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP”

Asociația ,,Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP” prin care dezvoltă comunitatea și creează punți de legătură între actorii acestei comunități din care fac parte: universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități.
În dezbaterea on-line am vorbit cu antreprenorul Bogdan Andronache, CEO & Co-fondator EcoTree (https://ecotree.ro/) despre prima platformă digitală pentru gestionarea operațiunilor de reciclare a deșeurilor și calitatea de agent în promovarea unei economii circulare.
,,Credem că viziunea noastră va accelera fundamental acest sector. Dacă reciclarea ar fi ușoară și am avea acces la informații într-o manieră facilă, operațiunea de reciclare s-ar întâmpla mai ușor și mai eficient decât se întâmplă astăzi”, spune Bogdan Andronache.

Ce oferă EcoTree?

Platforma oferă clienților mai multe avantaje de la identificarea soluțiilor potrivite până la automatizarea documentelor. În cadrul platformei EcoTree, se pot înrola operatori autorizați pentru colectarea deșeurilor și companii generatoare de deșeuri. Pentru clienți, este un instrument prin care pot măsura eficiența acestui proces și au control asupra datelor. Platforma EcoTree salvează cu peste 90% timpul de comandă si completare a documentelor reglementate, asociate obligațiilor privind mediul ca urmare a unui proces foarte bine structurat și în acord cu legislația în vigoare.

EcoTree este un proiect care vine să aducă mai mult impact în economie și în viață rezolvând o problemă de care ne lovim toți: cel al reciclării și al sustenabilității”, mai punctează invitatul nostru.

Dacă este să vorbim despre economia circulară, în România nivelul de reciclare este foarte scăzut, undeva în jur de 10%, punctează Bogdan Andronache. El pune această situație pe seama unui cumul de factori: educația deficitară la acest capitol, birocrația și legislația greoaie, dar și responsabilitatea fiecărei entități juridice în parte.
Platforma se adresează în acest moment exclusiv companiilor, urmând ca în viitorul apropiat să se deschidă și către alte sectoare (n.r. sectorul public).
Vă invităm să aflați mai multe despre EcoTree în dialogul Digitalizarea aplicată în reciclare și promovarea unei economii circulare. https://www.youtube.com/watch?v=8IaUoOAnrWc

AGERPRESS – 11 martie 2021

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + seventeen =