Back

Asociația „Măgurele Science Park” lansează Concurs de Paște de modelare 3D pentru elevi

Pe parcursul lunii aprilie, SmartLab Măgurele organizează un concurs de modelare 3D pentru elevi de clasele III-VIII. Elevii vor asimila cunoștințe de bază despre modelarea 3D pe parcursul a 3 zile de webinarii susținute de echipa SmartLab Măgurele. La finalul celor 3 zile, copiii vor finaliza o machetă 3D ce va fi supusă votului public, iar primii 3 clasați vor lucra direct cu echipa SmartLab Măgurele pentru realizarea unor obiecte imprimate 3D cu tematică de Paște. Obiectele vor fi imprimate 3D în cadrul laboratorului digital inteligent de la Măgurele și vor fi primite de copii înainte de Paște.

La concurs sunt bineveniți atât elevi care au noțiuni de modelare și imprimare 3D, cât și cei care nu au deloc cunoștințe în domeniu, în limita celor 50 de locuri disponibile.

Pe parcursul anului 2020, Asociația „Măgurele Science Park” a oferit elevilor, prin intermediul SmartLab Măgurele, o serie de sesiuni online de inițiere în modelarea 3D. Pornind de la noțiuni de bază ale modelării 3D, participanții au învățat să creeze obiecte virtuale simple, mergând mai apoi către structuri complexe cu tematică urbană.

Am început anul 2021 propunând prietenilor noștri un nou modul de modelare 3D, cu tematică atractivă pentru cei mici: Vestul Sălbatic. În cadrul sesiunilor, aceștia au învățat să „deseneze” scene tipice perioadei respective, și în același timp noi concepte și tehnici de modelare.

SmartLab Măgurele, primul laborator digital inteligent deschis pentru elevi în Județul Ilfov, este o inițiativă a Asociației „Măgurele Science Park”. Laboratorul este dotat cu imprimante și scanere 3D, ochelari VR, roboți educaționali, precum și calculatoare performante. Laboratorul este disponibil gratuit tuturor elevilor din Județul Ilfov, pe bază de programare la [email protected].

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteți contacta pe adresa de mail [email protected]

AGERPRESS – 01 aprilie 2021

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − twelve =