Back

Asociația Măgurele Science Park (MSP) continuă dezvoltarea comunitații din mediul de afaceri

Asociația Măgurele Science Park a semnat un protocol de colaborare cu Upstream Marketplace  în contextul pregătirii dezvoltării proiectului investițional Parcul Științific și Tehnologic ”Măgurele Science Park”(MSP).

Cine este Upstream Marketplace?

Upstream Marketplace livrează echipamente și soluții remarcabile companiilor care doresc să cumpere sau să inchirieze echipamente, piese de schimb sau chimicale folosite în industria petrolieră oferind suport prompt și livrare la locația clientului.

Un alt proiect dezvoltat de către noi este Baobab, o platformă de marketing industrial care promite să conecteze furnizorii, distribuitorii și producătorii de echipamente cu următorii lor clienți oferind suportul necesar pentru încheierea tranzacției.

Prin ambele proiecte urmărim să aducem mai aproape de clienții noștri resursele de care ei au nevoie pentru ca afacerile lor să funcționeze în parametrii optimi, iar serviciile sau produsele lor să fie competitive la nivel internațional.

De cele mai multe ori companiile mici și mijlocii nu au resursele necesare pentru Cercetare și Dezvoltare, iar cand vine vorba despre alocarea de personal care să identifice și să studieze cele mai bune soluții și tehnologii la nivel global în contextul proceselor și nevoilor specifice doar lor, le cresc costurile, intră în dificultate sau devin foarte lenți.

O altă barieră este timpul scurt în care trebuie gasită soluția cea mai bună la un cost optim aliniat cu bugetul alocat. Orice întarziere se transformă în costuri operaționale care erodează profitabilitatea companiei și competitivitatea pe piață, iar aici fiecare iși poate aduce aminte o situație similară în care s-au pierdut bani și timp prețios.

Upstream Marketplace și-a inceput activitatea pe piață în 2017, validarea a decurs organic iar în 2018 am inregistrat un profit de 92,000.00 Eur, lucru care ne-a ajutat să implementăm strategia pe 2019 și să fim pregatiți să onorăm cereri venite atât din zona EU, cât și a țărilor din Orientul Mijlociu și a celor vorbitoare de limba rusă.

Proiectul Baobab este în dezvoltare și sperăm să-l lansăm în piața în trimestrul 2 din 2021, fiind pregătit să preia oferta din piața de echipamente industriale din zona euro și să o alinieze cu nevoile cumpărătorilor într-un timp scurt și oferind suportul necesar pentru ca tranzacțiile să se încheie în siguranță și predictibil.


“Considerăm că ecosistemul care se dezvoltă în Jurul Parcului Științific și Tehnologic Măgurele să servească ca o punte în vederea stabilirii parteneriatelor cu institutele de Cercetare și Dezvoltare cu care să putem dezvolta servicii și produse inovatoare la nivel global în timp ce ii ajutăm să vândă în regiune prin intermediul nostrum, tehnologiile și soluțiile deja dezvoltate de către ei. “ – Upstream Marketplace 

“Unul dintre obiectivele specifice ale Asociației “Măgurele Science Park”  este acela de conectare a “ofertei serviciilor de cercetare” cu “nevoia de dezvoltare (tehnologică)” a mediului privat, în scopul valorificării expertizei și a infrastructurilor existente pentru obținerea de produse, procese, tehnologii și servicii inovative pentru comunitate și speram ca acest parteneriat încheiat cu Upstream Marketplace  să fie benefic nevoii de cercetare.” – Asociația “Măgurele Science Park” 

 Asociația ,,Măgurele Science Park” coagulează în jurul membrilor săi cea mai mare parte a instituțiilor de cercetare și de educație academică din regiunea București – Ilfov, cu scopul creării unui context propice pentru crearea unui parc științific la Măgurele.

În cazul în care activitatea noastră prezintă un interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteti contacta pe adresa de e-mail: [email protected].

AGERPRES: 17 DECEMBRIE 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =