Back

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) continuă dezvoltarea comunității din mediul de afaceri

Asociația Măgurele Science Park a semnat un protocol de colaborare cu Prometheus Technologies pentru dezvoltarea comunității MSP, în contextul pregătirii proiectului investițional Parcul Științific și Tehnologic ”Măgurele Science Park”.

Prometheus Technologies – Bun venit în comunitatea MSP!

Despre Prometheus Technologies am vorbit cu Alexandru Topor, Founder &CO
  1. Povestiți-ne pe scurt despre voi. Cum a început totul?

Prometheus Technologies a pornit în 2014 din viziunea fondatorilor, având misiunea să contribuie la dezvoltarea de produse, servicii și tehnologii inovative în domenii esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții. Momentul respectiv a reprezentat și începutul studiilor doctorale ale fondatorului care a participat în câteva proiecte esențiale FP7, Horizon 2020 și guvernamentale în domeniul cercetării. Ariile acoperite: biomedical, microelectronică, nanotehnologii, prototipare software. Detaliile se regăsesc pe site-ul societății.  

  1. Care este cel mai mare proiect implementat de către compania voastra?

Începand cu anul 2019 colectivul societății a fost extins cu noi parteneri cu expertiză în domeniul de software, tehnologii mobile și web, și a fost inițiat primul proiect intern cu IP propriu – Kids Finance – aplicația de educație financiară pentru copii.

  1. Cum dezvoltați un produs/serviciu de acest tip în România?

Sursele principale de finanțare sunt reprezentate de către clienții Prometheus pentru care se prestează servicii de dezvoltare și consultanță. Atragerea de finanțare publică sau privată, fonduri pentru cercetare sau proiecte structurale face parte dintre prioritățile societății.

  1. V-ați vedea colaborând cu un centru de cercetare pentru dezvoltarea unui produs/serviciu?

Având în vedere complexitatea și varietatea know-how-ului necesar pentru implementarea unui proiect complex de cercetare, participarea în consorțiu cu parteneri de specialitate este un element necesar și benefic pentru obținerea unor rezultate optime.

  1. Din punctul dvs. de vedere, care ar fi barierele în dezvoltarea de parteneriate și proiecte dintre mediul de cercetare și cel de business?

Principala barieră pe care o vedem o reprezintă ”ecartul” dintre progresul cercetăii și realitatea de business a unei societăți mici, pentru care cele mai productive activități pe termen scurt sunt reprezentate de utilizarea de tehnologii și metode validate deja în industrie. Însă angajamentul nostru în proiecte de tehnologie înaltă face ca aceasta să fie o direcție strategică pe care o urmăm, și astfel cautăm în mod activ parteneriatele potrivite cu mediul de cercetare.

Despre PROMETHEUS TECHNOLOGIES S.R.L.:

Este o companie privată română înregistrată în orașul Buzău, care funcționează în București din 2014, devenind un hub de profesioniști în inginerie și software care activează în următoarele domenii cheie:

  • Activități de realizare a soft-ului la comandă (software-oriented client);
  • Cercetare-dezvoltare în alte științe naturale și inginerie;
  • Repararea și întreținerea altor echipamente de transport n.c.a.

Mai multe – https://www.prometheustechnologies.ro/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =