Back

Asociația ,,Măgurele Science Park” (MSP) dezvoltă parteneriate cu mediul de cercetare

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) continuă proiectele de colaborare cu mediul de cercetare și dezvoltă parteneriate cu institutele nationale de cercetare si, cu scopul promovării ofertei de cercetare dar și a nevoilor acestora de colaborare către și cu mediul de afaceri..

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) continuă să promoveze către mediul de afaceri serviciile de cercetare și tehnologice ale institutelor naționale de cercetare dezvoltare cu care a încheiat acorduri de cooperare.

Echipa Asociatiei MSP vizează, pe de-o parte, colaborări contractuale  între firme si institute, iar pe de altă parte, crearea de consorții care să acceseze instrumente de finanțare pentru proiecte comune.

Colaborarea dintre Asociația ,,Măgurele Science Park” și INCDIE ICPE-CA are ca scop  crearea de punți între mediul de cercetare si cel  de afaceri. Creează acel limbaj comun care să aducă cererea și oferta la aceiași parametrii.

În anul 2020, Institutul Național Cercetare Dezvoltare Inginerie Electrică ICPE- Cercetari Avansate (INCDIE ICPE-CA), a primit peste 19 distincții în cadrul evenimentului național “EUROINVENT”.

Privind în trecut, prin participarea la saloane internaționale de inventică, palmaresul ICPE-CA este greu de egalat.

La ora actuală, institutul deține 4 laboratoare acreditate, care au capacitatea de a veni în întâmpinarea nevoilor agenților economici din România dar și din străinătate, acreditarea fiind tot o recunoaștere mutuală a îndeplinirii cerințelor unitare definite de standarde internaționale.

Activitatea ICPE-CA este orientată către cercetarea aplicativă. Direcțiile de cercetare sunt racordate la mediul economic: Directia de Materiale pentru Inginerie Electrică și Directia de Echipamente pentru Inginerie Electrică.

Comunitatea internațională de cercetare reunește elita în domeniu. Este dificil să pătrunzi în această comunitate. Nu poți reuși decât prin recunoaștere mutuală, prin rezultate care îți validează expertiza în comunitate.

În lupta pe care fiecare am dus-o in perioada pandemiei CODIV-19, cu armele pe care le-am avut la dispoziție, INCDIE ICPE – CA s-a implicat în realizarea, în parteneriat, a unor sisteme inovative de ventilație pentru unitățile medicale.

În vederea demarării procesului de colaborare, ne puteti contacta pe adresa de e-mail: [email protected].

AGERPRES: 6 IULIE 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 10 =