Back

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) lansează primul număr al revistei sale în care este disponibilă oferta de cercetare a institutelor de cercetare și unităților de învățământ, o platformă de informare care poate fi utilizată atât de reprezentații mediului de afaceri, cât și de specialiștii din administrația publică.

Unul dintre obiectivele Asociatiei ,,Măgurele Science Park” este acela de conectare a ofertei serviciilor de cercetare cu nevoia de dezvoltare tehnologică a mediului privat, în scopul valorificării expertizei și a infrastructurilor existente pentru obținerea de produse, procese, tehnologii și servicii inovative pentru comunitate.

În acest sens, revista MSP include oferta de cercetare a opt instituții specializate: INOE-MARS, Centrul Măgurele pentru Studii de Atmosferă și Radiație, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, Institutul de mecanica solidelor al Academiei Romane, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiație (INFLPR), Universitatea Politehnica din Bucuresti (Facultatea de Transporturi), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucuresti şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării (INCDMTM).    

“Prin lansarea primului număr al revistei Asociației, dorim să aducem valoare printr-o nouă inițiativă de promovare a ofertei cercetării din regiunea Bucuresti – Ilfov. Și ne propunem să menținem acest instrument, revista MSP, că principal motor de promovare la nivel național și internațional. Vom fi obiectivi, îi vom include pe toți specialiștii interesați și vrem să captăm interesul publicului”, a declarat Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației Măgurele Science Park.

Revista MSP include, de asemenea, o serie de analize și articole despre firmele românești care se implică în ecosistemul Măgurele Science Park de inovare și despre soluții educaționale create de antreprenori români.

Potrivit revistei Asociatiei Măgurele Science Park; județul Ilfov are un potențial de creștere pe zona de inovare în următorii ani, în contextul în care generează 8% din veniturile totale la nivel național de industria activităţilor de servicii în tehnologia informaţiei (IT), potrivit unei analize realizată de Asociația Măgurele Science Park. Această evoluție plasează județul în top 3 regiuni la nivel național, după București (46%) și Cluj (21% din venituri).

La nivel naţional, aproape 80% din veniturile generate de industria activităţilor de servicii IT sunt generate de agenţi economici din cinci judeţe din România.

Asociatia Magurele Science Park creaza comunitatea si dezvolta legaturie de cooperare in randul actorilor din comunitate, in jurul proiectului investional “Magurele Science Park”.

Despre Măgurele Science Park (MSP)

Asociația Măgurele Science Park, cu membri fondatori Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, are ca scop stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării. Din 2019, Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București au devenit membri asociați ai Asociatiei.

AGERPRES: 30 IULIE 2020

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + twenty =