Back

Asociația ”Măgurele Science Park” promovează tinerii cu idei și soluții digitale inovative

Asociația ”Măgurele Science Park” sprijină tinerii cu idei și soluții digitale inovative ca răspuns la nevoile comunității din România. Contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național prin crearea de punți de legătură dintre actorii comunității (universități, mediul de cercetare, mediul business și autorități publice) și urmărește o transformare mai intensă a rezultatelor cercetării în produse, tehnologii și servicii în beneficiul comunității.

Astfel, Asociația a semnat un protocol de colaborare cu IDZ Arhitectură în contextul pregătirii dezvoltării proiectului investițional Parcul Științific și Tehnologic ”Măgurele Science Park”(MSP).

Idz Arhitectură sunt Ionuț și Dana Anton

“Suntem arhitecți, educatori, designeri computaționali și experți în fabricație digitală.
Cercetarea noastră se concentrează pe utilizarea computației în arhitectură și design cu accent pe dezvoltarea formelor avansate de fabricație a artefactelor arhitecturale. Împreună am organizat și condus numeroase wokshopuri de design parametric și fabricație digitală.
Studioul nostru, Idz Arhitectură, a apărut cu aproape cincisprezece ani în urmă, cu un scop onest de a proiecta arhitectură. Odată cu trecerea anilor, am descoperit o pasiune pentru proiecte care depășesc o arhitectură obișnuită, în care computația și designul complex, care combină mai multe straturi de informație, pot juca un rol important. În același timp, am asistat la o inerție puternică din domeniul construcțiilor de a implementa ceea ce proiectam. Se considera o nebunie să produci elemente diferite, chiar dacă era posibil din punct de vedere tehnologic.
O altă problemă cu care ne-am confruntat este că ceea ce concepeam nu se transpunea în realitate așa cum a fost proiectat, în mare parte datorită acestei reticențe a constructorilor de a respecta întocmai proiectul.
Ca rezultat, am început să ne întrebăm cum putem să ne asigurăm că ceea ce proiectăm este transformat în realitate ca atare. Practica noastră a evoluat, concentrându-ne pe cercetarea modului în care un artefact arhitectural foarte complex ar putea să se nască folosind tehnologii digitale. Am început să ne concentrăm mai mult pe materializarea a ceea ce proiectam și să mutăm cât mai mult posibil controlul asupra execuției de partea noastră. Am explorat utilizarea de mașini care ar putea produce elemente diferite ale proiectului cât mai aproape de un element constructiv final. Aceste părți au fost apoi asamblate pe șantier pentru a forma arhitectura dorită.
Cercetarea noastră transcende o nouă expresie a arhitecturii și dependența ei de uneltele digitale și merge mai departe în substanță, dezvoltând noi moduri în care gândim și facem arhitectura și designul integrând noile tehnologii digitale.
În prezent, studioul nostru este undeva între un fablab și un laborator de cercetare în care folosim și implementăm cu succes un design computațional care este apoi fabricat folosind mijloace digitale.”

Pentru mai multe detalii, accesați link-ul https://www.idz.ro/

AGERPRESS – 24 martie 2021

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =