Back

MSP B2C: Mike Drăghici, CEO PaybyFace, despre ecosistemul de plată digitală

Asociația ,,Măgurele Science Park continuă inițiativele de tip ”Dialog cu Comunitatea MSP” prin care dezvoltă comunitatea și creează punți de legătură între actorii acestei comunități din care fac parte: universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități.

In iulie, am organizat un nou eveniment marca MSP Bsuiness2Community și la #profildeantreprenor, împreună cu Mike Drăghici, CEO – PayByFace am prezentat un ecosistem de plată digitală, centrat pe client, fără probleme si sigur, pentru o experiență de cumpărături mai sigură, mai rapidă și mai convenabilă.

Cine este antreprenorul  Mihai Drăghici? 

“De 20 de ani construiesc start-up-uri în toată lumea. Am început la vârsta de 19 ani, când se înființa internetul. Locuiam în Texas, atunci când m-am apucat de primul business, dar apoi am călătorit și am dezvoltat business-uri în India, Canada, SUA.

În urmă cu 3 ani am revenit în România și am decis să rămân aici si să construiesc un business de la 0 în baza experienței acumulate și să integrez în piaţa locală tehnologia prin care putem plăti „cu faţa”. 

De unde a plecat ideea inovativă de a plăti cu fața?

 ”Când am venit în Bucureşti în urmă cu trei ani, eram într-o cafenea şi, când a venit momentul să plătesc, am cerut nota. M-au întrebat – Cum vreţi să plătiţi, cash sau cu cardul? Am fost şocat şi confuz în legătură cu decizia şi atunci am simţit că să plătesc cu faţa ar fi mult mai uşor.” 

 Ce este Pay By Face?

 „PayByFace este o nouă modalitate de plată prin scanarea feţei clienţilor în anumite locații din oraş – precum farmacii, cafenele, saloane de înfrumusețare, cabinete stomatologice, chiar si taxi. Primul pas este să downloadezi aplicaţia, disponibilă pe iPhone sau Android şi să îţi creezi contul. Odată ce te înregistrezi pe aplicaţie, ai nevoie de un card de debit sau de credit, să setezi o parolă şi să îţi înregistrezi o poză selfie. Apoi, vei vedea harta cu locațiile din Bucureşti unde această tehnologie este disponibilă şi vei putea să mergi acolo pentru a folosi dispozitivul iPad care îţi permite să plăteşti cu faţa în momentul în care faci o achiziţie”, a descris Mihai Drăghici această tehnologie.

 Odată ajuns în faţa iPadului, clientul poate plăti fără să atingă dispozitivul, folosindu-şi propriul telefon, motiv pentru care avantajele sunt evidente în contextul pandemic. Dintr-o perspectivă de business, comercianţii care folosesc această tehnologie, „creează o platformă de loialitate care poate fi folosită pentru a face un marketing eficient şi pot astfel să reconstruiască loialitatea clienţilor pe care i-au pierdut anul trecut din cauza pandemiei”.

În modelul de business al Pay By Face se află și o componenta de advertising, respectiv rularea reclamelor pe tablete în momentele în care nu sunt procesate plătile, ceea ce este foarte interesant. 

În ceea ce priveşte finanţarea ideii, aceasta a venit iniţial de la doi angel investors din Bucureşti, care acum sunt parte din Tech Ventures Capital VC.

Regăsiți mai jos un scurt video prin care identificați pașii pentru Pay By Face

Care sunt provocările / perspectivele pentru perioada următoare cu referire la  anul 2021-2022? 

“Cele mai importante provocări vor fi cele de scalare. Noi am început București, aici am testat, am implementat. În continuare, mizăm pe expansiune, iar planurile de viitor nu se limitează la Bucureşti: ne-am  propus ca în perioada următoare să instalăm dispozitivele PayByFace în mai multe unităţi din România, iar în curând va lansa businessul şi în Bulgaria, în Sofia.O să înființăm Pay By Face Bulgaria cu sprijinul Raiffeisen și Visa. Vrem să ne extindem în Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit. Pentru asta începem o rundă de investiții mai mare pentru a puntea pune la punct tot ce ține de înființarea firmelor.”

Evenimentul integral aici: https://youtu.be/kcjnXaWfTLY

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + eighteen =