Back

„Bet On Innovation” by MSP a înregistrat peste 100 de participanți

Pe 27 mai, peste 100 de actori din comunitatea MSP s-au reunit cu ocazia evenimentului „Bet on Innovation | Meet the #MSP Community”. Acesta a avut loc în orașul Măgurele, la conacul Oteteleșanu.

Premisa care a condus la organizarea acestui eveniment expozițional a fost ideea de inovare, unul dintre cele mai importante liante care coagulează membrii comunității. În cadrul “Bet on Innovation | Meet the #MSP Community”, reprezentanți ai mediului de afaceri și din cercetare care fac parte din comunitate și-au expus soluțiile tehnologice inovative dezvoltate în ultima perioadă, soluții care împărtășesc același scop: acela de a crea un viitor sustenabil, mai bun și mai sigur.

Evenimentul a fost deschis de Mihaela Toader, președinta Asociației „Măgurele Science Park”. Aceasta a oferit celor prezeți la eveniment o veste bună: Comisia Europeană a declarat Parcul Științific și Tehnologic de la Măgurele proiect strategic în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.

Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio

Discuția a fost continuată de Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării. Acesta a vorbit despre inovare – soluția pentru noul model românesc de creștere economică, dar și despre necesitatea creării parteneriatelor strategice între stat și actori private din ecosistemul antreprenioriatului tehnic.

George Tuță, deputat, Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele, Cristian Mihăilescu, directorul Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației și Ionuț Enculescu, director al Institului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, au adresat și ei câteva cuvinte audienței, încurajând participanții să fie în permanență deschiși la dialog și colaborare, pentru creșterea antreprenoriatului bazat pe tehnologiile viitorului.

Evenimentul a înglobat, de asemenea, un panel de discuții pe tema nevoii de inovare și importanța comunității într-un astfel de demers, moderat de Mădălin Ioniță, directorul executiv al Asociației „Măgurele Science Park”.

Ana-Maria Melinte, Co-founder @ Exigo Health, a punctat cât de important este curajul de a greși: „Încercăm să implementăm în compania noastră curajul de greși și libertate absolută în exprimarea gândurilor”. De asemenea, a menționat și faptul că antreprenoriatul ar trebui să izvorască dintr-o dorință intrinsecă, dar și importanța comunităților din perspectiva expunerii și a apartenenței umane.

Lucian Andrei, Coordonator/ Innovation Grants & Tenders @ Zitec, a subliniat necesitatea specializării oamenilor din echipă: „E ok ca nu toți să știm să facem de toate”. Lucian a mai evidențiat și faptul că obținerea finanțării în vederea inovării poate fi un proces anevoios uneori.

Radu Ionescu, Co-founder & CTO @ SecurifAI, a adus în discuție partea practică a procesului inovării: „Când dezvolți ceva nou, e important să existe o aplicabilitate practică”. Totodată, a relevat un lucru vital și anume repercusiunile selectării oamenilor din echipă: „Când alegi oamenii buni, inovația vine de la sine, natural, mânată de pasiune și inovație”.

Mihai Drăghici, Founder & CEO @ PayByFace, a fost cel care a atins o tematică sensibilă –  necesitatea de a te desprinde de echipă atunci când se dovedește a fi oportun: „Trebuie să existe un echilibru între atunci când mergi singur și atunci când mergi în tandem cu echipa. Câteodată, ești singurul care are puterea de inova până la capăt”. La capitolul leadership, concluzia lui Mike a fost una clară: leaderii mănâncă ultimii. Înainte de orice, ei trebuie să se asigure că echipa, adică motorul tuturor activităților unei companii, este mulțumită și motivată.

În zona expozițională, cei prezenți la eveniment au interacționat cu diverși actori din comunitatea MSP:

Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio
Photo credit: Penumbra Studio

Exigo Health | DBV Research | Humboldt Robosquid | ICECON S.A | Invoice Cash | iSentinel | Pay by Face | Phoenix Environmental | PORR Romania | ProtoLab | SecurifAI | Smart EpiGenetX | Tesagon International | VBR Energy Network | Zitec | Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) | Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM).

Evenimentul „Bet on Innovation | Meet the #MSP Community”a ranforsat faptul căinovarea are loc când oamenii sunt liberi sa gândească, iar transferul de informații și know-how dintre ei este nemijlocit, însă pentru a se concretiza este nevoie de investitii considerabile. Inovarea este un proces care nu se poate realiza independent de o comunitate, aceasta fiind cadrul care oferă acces la resurse diverse, tangibile ori intangibile. 

Pe data viitoare!

 Eveniment organizat de:

MSP în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM) și Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

 Parteneri strategici:

Consiliul Județean Ilfov, Primăria Orașului Măgurele, Institutul Național de Cercetare – Dezvolatre pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Universitatea Politehnica din București si Universitatea din București

 Parteneri media:

Jurnal de Ilfov, Club Antreprenor

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 15 =