Back

Cum a arătat experiența Conferinței Anuale EEN?

Conferința anuală Enterprise Europe Network este evenimentul emblematic al Enterprise Europe Network. Ediția din acest an a avut loc în perioada 15-17 noiembrie în format hibrid, la Bilbao Exhibition Center din Spania.

Sub tema „The EEN at 15: showing the way forward for SMEs”, conferința a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare a rețelei și a reunit partenerii acesteia, reprezentanții instituțiilor UE și părțile interesate externe pentru a discuta despre modul în care serviciile de sprijin pentru afaceri ale rețelei se pot adapta pentru a răspunde cel mai bine nevoilor de progres ale întreprinderilor mici și mijlocii.

Pentru a doua oară, experții MSP au luat parte la acest eveniment, iar mai jos am realizat o mică sinteză a ceea ce a însemnat această experiență pentru noi. 

Conferința a prezentat paneluri de discuție extrem de interesante, ateliere interactive, oportunități de networking și evenimente sociale. 

Sesiunile au fost organizate în jurul a patru direcții principale aliniate priorităților critice ale politicii UE: 

  • Tranziție industrială, cu accent pe durabilitate, digitalizare și reziliență;
  • Piața unică și piețele globale;
  • Inovație și start-up-uri;
  • Calitatea și impactul serviciilor de sprijin pentru afaceri. 

În prima zi:

  • am ascultat voci reprezentative din cadrul Comisiei Europene, care ne-au reconfirmat cât de importante sunt serviciile pe care le oferim companiilor, în special în această ultimă perioadă, marcată de incertitudine şi instabilitate politică
  • ne-am bucurat la unison de succesul a trei antreprenori din Țara Bascilor, care ne-au împărtăşit poveştile lor şi ne-a încântat să revedem chipuri cunoscute din cadrul edițiilor trecute

Iar unul dintre highligh-turile primei zilei a fost, fără dar şi poate, mostra de aurresku performat în stil modern, dans tradițional chiar din regiunea în care ne-am aflat.

Și ziua a doua a fost o zi plină, care a gravitat în jurul comunicării, inovării și networkingului:

  • Luiza Popescu, comunicatorul proiectului, a participat la workshop-ul despre comunicarea eficientă în social media, acolo unde a aflat câteva ponturi utile despre elaborarea de scripturi video și redactarea de mesaje pentru platforma LinkedIn
  • am participat la sesiuni one-to-one cu alți experti din rețeaua #EEN, care ne-au scos la lumină insight-uri prețioase din toate colțurile Europei

Pe agenda zilei a treia a #EEN2023 am bifat un ultim panel despre viitorul companiilor care pot inova strategic, sesiunea de închidere a conferinței și ne-am luat rămas-bun de la toți participanții pe care i-am cunoscut în Bilbao. 

Suntem tare curioşi să experimentăm evenimentul din 2024 de la Budapesta!

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =