Back

Follow-up „Go Global by EEN – Types of strategies in business internationalization”

Evenimentul Go Global by EEN Types of strategies in business internationalization, din data de 23 iulie organizat la STUP, s-a desfasurat cu “casa plina”.

Peste 50 de reprezentanți ai mediului de business, consultanti, cercetatori, tineri antreprenori entuziasti au fost curiosi sa afle, direct de la invitati, povesti de succes despre internaționalizarea produsellor și serviciilor, în special pe piața US & UK.

Iată ce am aflat de la speakerii prezenți:

𝐑𝐨𝐱𝐚𝐧𝐚 𝐋𝐮𝐩𝐚𝐬̦𝐜𝐮 – Coordonator Proiect EEN2EIC – Măgurele Science Park România, ne-a prezentat tool-uri și modalități prin care companiile își pot reevalua modelul de business, pot afla în ce stadiu de dezvoltare se află și cum pot obține finanțare pentru scalarea internațională prin programele #EIC plusand cu cateva sfaturi care pot ajuta in pregătirea propunerii “aproape perfecte”. De asemenea, a încurajat participanții care dezvoltă idei inovatoare care pot impacta semnificativ piața, să aplice la aceste surse de finanțare si sa adopte un mindset de antreprenor: o gândire critică – out of the box,  idei mărețe, creativitate și motivare pentru a reuși, dar deschisi la risc și eșec.

𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮 𝐕𝐫𝐢𝐧𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮 – moderatorul evenimentului & EEN advisor, ne-a introdus în sfera practică a internaționalizării din Proiectul PROSME-EEN, prezentând cateva exemple , precum Atlas Navi si Skill Polis , și  Use Case-uri relevante din domeniu și a condus cu măiestrie dialogurile cu speakerii prezenți obtinand de la invitați cateva declaratii valoroase.

,,Am reușit să creștem printr-un mixt de parteneriate, prin networking, astfel am ajuns să fim prezenți în cea mai bună piață de desfacere pentru business-uri: piața din US. Posibilii parteneri către care te îndrepți vor spune -da-, dacă le arăți ceva valoros.”

𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐆𝐚𝐯𝐫𝐢𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 – co-founder of FieldOS, ne-a condus prin călătoria FieldOS pe piața internațională, despre diferențele antreprenoriale dintre US și România, punând accentul pe importanța parteneriatelor și a networking-ului.

,,Este important să fi prezent la evenimentele de networking, nimeni nu-ți poate promova visul mai bine decât tine. De asemenea, alegerea partenerilor potriviți este esențială în dezvoltarea pe termen lung și în evitarea posibilelor conflicte dintre părțile implicate.”

𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐂𝐡𝐢𝐫𝐚 – founder of Kotys Tech, subliniază importanța conexiunilor prin evenimente și networking, iar alegerea partenerilor trebuie să fie făcută în urma unei analize, pentru a evita potențialele conflicte.

,,Atunci când țintești o anumită țară pentru a internaționaliza business-ul este important să le cunoști cultura, să înțelegi piața în care vrei să ajungi. Pentru spațiul UK referințele sunt cele care contează, al doilea client arată că nu a fost întâmplător. Sfatul meu este să nu porniți singuri la drum, să aveți parteneri alături.”

𝐕𝐥𝐚𝐝 𝐂𝐚𝐳𝐚𝐧 – KFactory co-founder, pune accentul pe importanța dezvoltării unor referințe, atunci când scopul este intrarea pe piața UK.

Le mulțumim tuturor participanților pentru implicarea activă în sesiunea de Q&A și pentru curiozitatea cu care au intervenit în timpul prezentărilor. Suntem aici pentru a vă susține în călătoria spre #internaționalizare, oferindu-vă suportul nostru prin proiectul PROSME dar si prin #EEN2EIC.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + seven =