Back

Iată rezultatele Laser Valley Innovation Bootcamp 2024 

Peste 100 de participanți, 24 de idei propuse și 5 proiecte câștigătoare, toate adunate în 3 zile de bootcamp la Palatul Oteteleșanu, pline de energie și colaborare!


Validare,prototipare, mvp, dezvoltare, finanțare, sunt doar câteva dintre conceptele cu care ne-am familiarizat la Laser Valley Innovation Bootcamp 2024, unde ne-am conectat cu viitori antreprenori, studenți pasionați care propun idei inovatoare, mentori și invitați care ne-au fost alături în toate cele trei zile de bootcamp din perioada 14 iunie – 16 iunie 2024.

Ce s-a întâmplat în bootcamp?

Bootcamp-ul a început cu o vizită la cel mai puternic laser din lume, ELI-NP, din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, urmată de deschiderea oficială a Laser Valley Innovation Bootcamp 2024.

Ziua a continuat cu două paneluri de discuție cu reprezentanți din mediul academic (Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București), și reprezentanți ai Institutelor Naționale de Cercetare – Dezvoltare (Institutul Național pentru Fizica Laserului, Plasmei și Radiațiilor; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor; Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000).

După aceste sesiuni, au fost formate echipele din cele peste 24 de idei care au fost prezentate pe scena Laser Valley Innovation Bootcamp 2024.

A doua zi a bootcamp-ului a fost dedicată lucrului în echipă și workshop-urilor susținute de către Alina Cătălina Banuleasa (Idea Validation with Idea Morph),  Liviu Gherghescu, Adrian Stroie și Răzvan Crăciunescu (Prototyping and Building MVPs), Roxana Lupașcu și Alexandru Codres (Funding Spinoffs and Reaching Financial Sustainability).

Peste 20 de mentori au oferit echipelor feedback și i-au ajutat să își finalizeze prezentările proiectelor pentru ziua 3 – Demo day.

În ultima zi a Laser Valley Innovation Bootcamp 2024, 11 echipe și-au susținut prezentările. Evaluarea proiectelor a fost asigurată de un juriu compus din: Raluca Ganea (Growceanu), Anca Luca (BCR), Liviu Gherghescu (BCR), Răzvan Crăciunescu (UPB), Roxana Lupașcu (MSP), Mihai Sfințescu (Abilito Capital) și Marius Mitroi (UEFISCDI).

„Pe toată durata celor 3 zile de bootcamp, a existat o permanentă conexiune între inovare, determinare, creativitate și dorință, elemente cheie pe care participanții le au și sunt convins că acest eveniment poate deveni o experiență inedită, an de an, la Măgurele.” — Mădălin Ioniță, Director Executiv, Asociația Măgurele Science Park (MSP)

And the winner is..

Locul I – Steady Cut
Locul II – Roblue Engineers
Locul III – Partial Eclipse
Locul IV – Acoustic Topologic Panels
Locul V – ColabMe
Mențiune Specială – Social-E

Rămâi aproape pentru a afla mai multe despre viitorii inovatori, finaliști ai competiției Laser Valley Innovation Bootcamp 2024.

Felicitări tuturor echipelor pentru proiectele propuse și pentru efortul depus în cele trei zile de bootcamp, ghidați de mentorii prezenți!

Ne revedem în 2025!

Laser Valley Innovation Bootcamp se desfășoară sub patronajul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România, fiind un parteneriat între 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐚̆𝐠𝐮𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐒𝐜𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤 și Banca Comercială Română (BCR), inițiativa derulându-se cu sprijinul Launch Romania.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =