Back

Interviu cu Bogdan Ivanov, fondator NutriCare.Life – partener al Asociației Măgurele Science Park

Descoperă-l pe…

Interviu cu Bogdan Ivanov, fondator NutriCare.Life – partener al Asociației Măgurele Science Park

Cercetători fără business sau invers nu au nici o șansă de reușită, în consecință cred că lipsa unui mediu unde aceștia să poată să-și împărtășească descoperirile, competențele, este una dintre barierele cele mai importante în calea promovării inovației.

1.Povestiți-ne pe scurt despre activitatea NutriCare Life.

Activitatea noastră a început în urmă cu aproximativ 3 ani când am lansat pe piața din România unul dintre cele mai complexe și acurate teste nutritgenetice din lume.
Datele furnizate de testele nostre sunt esențiale în elaborarea soluțiilor terapeutice nutriționale personalizate.
Partenerii noștrii : nutriționiști, dieteticieni, medici cunoscând cantitățile exacte de aport nutrițional necesar conform profilului genetic pot să-și îmbunătățească calitatea serviciilor implementând nutriția de precizie personalizată, diferențiindu-se semnificativ de restul furnizorilor de servicii de consultanță nutrițională.

2.Care este cel mai mare proiect implementat de către NutriCare Life?

Am învățat din feedback-ul primit de la partenerii și clienții noștrii că este dificil să implementezi în practică recomandările ultrapersonalizate de aport nutrițional.
În consecință, am dezvoltat platforma digitală de nutriție de precizie NutriCare.Life
Oricine poate accesa gratuit versiunea Standard a aplicației beneficiind de:

  • evaluarea deficiențelor nutriționale.
  • modulul “Manâncă Corect” pentru a identifica alimentele de care ai nevoie pentru a elimina deficiențele nutriționale.
  • modulul “Ghid de prevenție” pentru a identifica riscul de a dezvolta anumite boli generate de deficiențele nutriționale.

În acest mod încurajăm obiceiuri alimentare mai sănătoase, creștem nivelul de sănătate al populației și scădem costurile cu îngrijirea medicală.

Persoanele care utilizează serviciile gratuite sunt cu siguranță interesate de un stil de viață sănătos și sunt potențiali clienți pentru produsele și serviciile noastre:

  • testare genetică și microbiom pentru a crește acuratețea evaluării deficiențelor nutriționale.
  • testarea nivelului de nutrienți în sânge și/sau urină pentru a monitoriza deficiențele nutriționale.
  • abonament Premium cu access la modulele “Mănâncă Corect”, “Suplimentele mele”, “Plan Alimentar”.
  • livrarea de suplimente nutriționale personalizate.

Platforma NutriCare.Life este lansată în versiunea beta și poate fi accesată de către oricine este interesat să trăiască mai mult și mai sănătos.

3.Cum dezvoltați un produs/serviciu de acest tip în România? (Vă rog să punctați sursele de finanțare)

Am dezvoltat aceste servicii în România cu obiectivul să le extindem pe plan European și global.
Dezvoltarea acestor servicii a fost posibilă datorită echipei multidisciplinare formată din medici, ingineri software și specialiști în nutrigenetică, a susținerii financiare furnizată de European Institute of Innovation and Technology și a cunoștințelor acumulate prin participarea la acceleratoare de afaceri în cadrul Impact Hub (RO), Life Science Cluester (PL) InnovX (RO), Panacea Stars (UK) și Precision Medicine (UK).

4.V-ați vedea colaborând cu un centru de cercetare pentru dezvoltarea unui produs/serviciu?

Actualele servicii au la bază rezultatul cercetărilor din zona de nutrigenetică, proceduri de determinare a alimentelor și suplimentelor nutriționale pentru a acoperi nevoile nutriționale în curs de patentare și bineînețeles că ne dorim să colaborăm cu centre de cercetare pentru îmbunătățirea serviciilor actuale și implementarea altora noi.

5.Din punctul dvs. de vedere, care ar fi barierele în dezvoltarea de parteneriate și proiecte dintre mediul de cercetare și cel de business?

Una fără alta nu se poate, cercetători fără business sau invers nu au nici o șansă de reușită, în consecință cred că lipsa unui mediu unde aceștia să poată să-și împărtășească descoperirile, compețentele este una dintre barierele cele mai importante în calea promovării inovației. O altă barieră, poate cea mai importantă, este lipsa susținerii financiare a proiectelor inovative care nu vin din institutele de cercetare tradiționale. De exemplu, în toate inițiativele guvernamentale de tipul “Start-up nation” sau “Granturi pentru…”, inovația nu este luată în considerare, și nici potențialul de dezvoltare la nivel European.
În consecință, s-au finațat spălătorii auto, service-uri, etc.

6.Cum ați vrea să arate Magurele/Regiunea Bucuresti-Ilfov, din viziunea dvs.?

As vrea să fie ca “Afară” cum am vazut în Cracovia, Londra, Mannheim, unde există clustere de inovare susținute de mediul de business și de guverne cu programe specifice dedicate pentru fiecare domeniu: sănătate, mobilitate, alimentație, etc…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − six =