Povestiți-ne pe scurt despre activitatea Robomatic Process Control.
Grupul de societăți Robomatic este activ pe piața din România înca din anul 1993. În peste 25 de ani de activitate, am aprovizionat cu echipamente de automatizare companii importante din sectorul industrial românesc. De asemenea, derulăm proiecte de eficiență energetică pentru clienții noștri din domenii precum servicii publice, petrol si gaze, FMCG, industria auto și mulți alții. În plus, proiectăm și executăm, la cerere, soluții de automatizare adaptate nevoilor clienților care ne solicită ajutorul.
Care este cel mai mare proiect implementat de către Robomatic Process Control?
De-a lungul timpului am executat un proiect de izolații termice și cabluri de încălzire, cu o valoare de peste 1 milion de Euro, pentru una dintre cele mai mari rafinării din zona Dobrogea.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.6.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]Cum dezvoltați un produs/serviciu de acest tip în România? (Vă rog să punctați sursele de finanțare)
Pentru a ne desfășura cu succes operațiunile, ne bazăm pe buna relație de colaborare pe care o avem cu partenerii noștri străini, pe termenele de plată negociate echitabil pentru toate părțile implicate în derularea activității și pe stabilitatea financiară a grupului Robomatic care, de cele mai multe ori, se autofinanțează pentru a duce la bun sfârșit comenzile și proiectele primite de la clienți.
V-ați vedea colaborând cu un centru de cercetare pentru dezvoltarea unui produs/serviciu?
Suntem o societate deschisă la nou și la colaborări. Ne desfașurăm activitatea în sectorul automatizărilor deci, susținem progresul tehnologic. De aceea, suntem deschiși unei astfel de colaborări, în măsura în care resursele, experiența și expertiza noastră sunt potrivite unui astfel de demers.
Din punctul dvs. de vedere, care ar fi barierele in dezvoltarea de parteneriate și proiecte dintre mediul de cercetare și cel de business?
În România, mediul de cercetare este foarte slab promovat și, de multe ori, mediul de afaceri nu deține informații despre cine și ce studii sau proiecte derulează. De asemenea, investițiile locale în cercetare nu sunt semnificative și, de multe ori, acest domeniu este pierdut din vedere atât de către autoritățile publice, cât și de mediul privat. Prin urmare, lipsa de vizibilitate și subfinanțarea acestui domeniu reprezintă, din punctul nostru de vedere, două bariere în calea dezvoltării de parteneriate între cele două sectoare.
Cum ați vrea să arate Magurele/Regiunea Bucuresti-Ilfov, din viziunea dvs?
În ultimii ani de zile am constatat o dezvoltare rapidă a zonei rezidențiale Măgurele-Bragadiru, prin construcția a numeroase ansambluri rezidențiale și case de sine stătătoare, fapt care a condus la dezvoltarea și creșterea numărului de locuitori în zonă. De asemenea, amplasarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei la Măgurele, precum și dezvoltarea viitorului parc de cercetare stiintifică, vor face această zonă mult mai atractivă pentru investitori și vor contribui la dezvoltarea economică a județului Ilfov.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]