Back

Laboratorul digital SmartLab Măgurele prezent la AstroFest 2021

Pe 23 și 24 iulie a.c. echipa Asociației ”Măgurele Science Park”a fost prezentă la Festivalul AstroFest 2021, eveniment ce promovează astronomia, știința și tehnologia.   

Timp de două zile standul nostru din Parcul Crângași s-a transformat în SmartLab Măgurele – Laboratorul digital inteligent unde adolescenții au avut șansa să învețe și să experimenteze cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Micii vizitatori prezenți la standul nostru au explorat lumea cu ajutorul ochelarilor VR și l-au cunoscut pe roboțelul nostru care i-a salutat pe copii și le-a oferit o demostrație de câteva mișcări, invitându-i pe copii la sediul fizic SmartLab din Măgurele pentru mai multe lecții de robotică.

De asemenea, pentru pasionații de lumea 3D, colegul nostru Laurențiu a oferit sesiuni live de modelare 3D, în urma cărora copii au realizat un obiect, de tip breloc, în programul TinkerCad. Obiectele realizate au fost printate la imprimanta 3D, iar la final copiii putând să își păstreze ca amintire brelocul realizat.

De ce SmartLab Măgurele?

Oferă șansa elevilor să deprindă competențe digitale și să se familiarizeze cu echipamentele de ultimă generație, să se adapteze mai ușor la cerințele de pe piața muncii, având în vedere că, în viitor, meseriile cele mai căutate vor avea o componentă digitală puternică.

De asemenea, publicul prezent la eveniment a putut interacționa direct cu cercetătorii, a asistat la demonstrații de tehnologie, expoziții, observații astronomice, experimente de astrofizică, și a participat la prezentari științifice și la conferințe.

Cum a fost la AstroFest 2021 vezi în imaginile din materialul următor:

#SmartLabMagurele #magurelesciencepark #educatie #stiinta #tehnologie #meseriileviitorului

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + three =