Back

Inovație și inspirație la Launch & MSP Meetup @ INFLPR

Trebuie să învățăm să exploatăm împreună ce există, knowledge și infrastructuri de cercetare, astfel încât uitându-ne la nevoile pieței să găsim soluții.

Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației ”Măgurele Science Park”

Un eveniment captivant găzduit de INFLPR Măgurele a adus împreună cercetători, fondatori și investitori în căutare de oportunități și colaborări de succes.

Într-o atmosferă plină de energie și entuziasm, “Launch & MSP Meetup”, organizat la INFLPR Măgurele, a reunit marți, 24 noiembrie, peste 100 de inovatori, cercetători și lideri de opinie din domenii diverse.

Când vorbești de transfer tehnologic nu poți să te inchizi într-o bulă. Trebuie să învățăm să exploatăm împreună ce există, knowledge și infrastructuri de cercetare, astfel încât uitându-ne la nevoi să găsim soluții.

𝐷𝑒𝑔𝑒𝑎𝑏𝑎 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̆ 𝑜 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑎𝑐𝑎̆ 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑖 𝑒𝑖 𝑛𝑢 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆, a declarat Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației “Măgurele Science Park”, în deschiderea evenimentului.

Panelurile tematice au fost punctele centrale ale evenimentului, moderate de Răzvan Crăciunescu, mentor al comunității #MS, aducând în prim-plan discuții captivante despre inteligența artificială și securitatea cibernetică.

✨ 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐥 #𝟏 // 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐜𝐞

AI-ul rămâne un subiect controversat, însă la eveniment am avut ocazia să ascultăm în paralel opinia unui expert din cercetare şi a unui fondator referitoare la acest topic.

George Grama a povestit despre cum aplicația Atlas Navi a folosit în dezvoltarea ei de procesul de machine learning, iar Dragoş – Cătălin Barbu a prezentat mai multe informații despre infrastructura pusă la dispoziție de ICI celor care vor să testeze aplicații.

✨ 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐥 #𝟐 // 𝐂𝐲𝐛𝐞𝐫𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲

Liviu Săndulescu şi Cristina Elena Huidaş au discutat despre serviciile oferite de CyberSwarm, iar Cristian Goiceanu de la BCR a vorbit despre modul în care compania gestionează ideea de siguranță: dintr-o perspectivă proprie, dar şi în raport cu datele clienților ei.

Agenda a inclus și prezentări ale cercetătorilor de la INFLPR, oferindu-le acestora platforma perfectă pentru a-și prezenta și promova proiectele de cercetare, cu un potențial palpabil de a ajunge pe piață.

Așa cum a punctat directorul general INFLPR, Cristian Mihăilescu:

Dorim să oferim firmelor care au intenția de a inova, acces la produse și servicii tehnologice dezvoltate în cadrul institutului”.

Participanții sunt încurajați să mențină legătura și să exploreze posibilitățile de colaborare care s-au conturat în cadrul acestui eveniment plin de energie.

Launch & MSP Meetup a fost un eveniment găzduit de INFLPR Măgurele, la inițiativa Launch și MSP (Măgurele Science Park). MSP este sprijinită de CJ Ilfov, Primăria Măgurele, IFIN-HH, UPB și UB. Launch este o inițiativă a How To Web, Google for Startups și InnovX – BCR.

Pentru mai multe informații și pentru a vedea cum aceste proiecte devin realitate, urmăriți inițiativele MSP și Launch, care continuă să fie motoare de inovație și colaborare în ecosistemul CDI.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 8 =