Back

Măgurele EduHUB 2020

Peste 1.000 de elevi ai unor școli și licee din Ilfov, din Capitală, dar și din alte localități din țară s-au bucurat, în ultimul an, de beneficiile SmartLab Măgurele, primul laborator educațional digital inteligent din județul Ilfov. Fie că au luat lecții de robotică, fie că au lucrat cu roboți de ultimă generație sau cu imprimante 3D ori au participat la concursuri, elevi de clasele I-XII au luat contact cu educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). În primele trei luni ale anului, peste 530 de elevi ne-au vizitat laboratorul, având ocazia să interacționeze direct cu tehnologii de ultimă generație din domeniul roboticii, realității virtuale sau imprimării 3D.

Ne-am adaptat pandemiei și am oferit elevilor sesiuni online de modelare 3D. Aceștia s-au putut familiariza cu conceptele modelării în cloud prin intermediul Tinkercad. Pe parcursul anului 2020, peste 540 de elevi au participat la sesiunile online organizate de Asociația Măgurele Science Park.

În același timp, în domeniul roboticii am oferit sesiuni de robo-ajutor online, la care au participat peste 150 de elevi ilfoveni și am oferit 70 de kituri de robotică pentru participanții la concursul național NextLab.tech.

Chiar dacă, din 15 martie, imediat după ce pe teritoriul României a fost impusă starea de urgență, părea că activitatea SmartLab Măgurele s-a oprit, imprimantele 3D ale laboratorului au fost utilizate la capacitate maximă, în lupta cu pandemia de coronavirus.
Elevii au rămas acasă, dar la SmartLab Măgurele am produs, cu ajutorul imprimantelor performante, nu mai puțin de 350 de viziere care au ajuns la cadrele medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

Am încheiat anul cu două inițiative extrem de apreciate de tinerii noștri prieteni. Am organizat pentru elevii de gimnaziu și liceu din Ilfov webinariile cu titlul „Boți, roboți și coboți – Cum conviețuim cu tehnologia”, webinarii ce s-au axat pe meseriile viitorului și schimbările pe care inteligența artificială, robotica, realitatea virtuală și celelalte tehnologii inovative le aduc în viața noastră de zi cu zi, precum și în cea profesională.

Am organizat un modul-concurs, în cadrul căruia s-au desfășurat 3 sesiuni de modelare 3D cu tematică de Crăciun, unde 29 de elevi ilfoveni au realizat lucrări pe care le-au înscris în concurs. Primii 3 dintre aceștia vor primi un ornament de brad realizat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Anul 2020 ne-a arătat cât de importantă este capacitatea de adaptare. Pentru 2021 ne propunem programe flexibile, ale căror activități să se poată desfășura atât online cât și fizic, ne propunem diversificarea ofertei noastre și pentru profesori și ne dorim cât mai multe parteneriate benefice pentru mediul educațional ilfovean.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + twenty =