Back

Partenerul MSP, DDS Diagnostic a primit avizul pentru primul autotest Antigen Covid-19 din România

Asociația ”Măgurele Science Park” sprijină companiile cu idei și soluții inovative ca răspuns la nevoile comunității din România și contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național, prin crearea de punți de legătură dintre actorii comunității (universități, mediul de cercetare, mediul business și autorități publice) și  urmărește o transformare mai intensă a rezultatelor cercetării în produse, tehnologii și servicii în beneficiul comunității.

O astfel de companie este DDS Diagnostic fiind prima  din România care produce și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 derogate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală.


Demersul de avizare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. 
Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu  SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei
”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic. 
 
Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială. Experiența DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale și inovarii în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea și certificarea oficială a produselor sale de diagnostic Covid-19.
 
Suntem mândri că un partener din comunitatea MSP a atins această performanță de a valorifica un rezultat al cercetării într-un produs pe piață, fiind și prima companie din România care obține avizulAgenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare, pentru produsul Autotest Antigen. Îi asigurăm de întreg sprijin pentru a-și duce mai departe inițiativele si proiectele”, Oana Pricop, Asociația Măgurele Science Park.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic, pentru depistarea infecției SARS-CoV-2, prezintă următoarele avantaje:

  • Permit utilizarea personală / autorecoltarea fără niciun fel de risc;
  • Se fac fără supraveghere medicală;
  • Sunt foarte ușor și simplu de utilizat, fiind complet neinvazive;
  • Au o precizie de peste 98%;
  • Proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează;
  • Proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce si comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere, listate pe ddsdiagnostic.com/parteneri.

Pentru mai multe informații accesați https://ddsdiagnostic.com/en/

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − three =