Back

PayByFace, prima platformă de plată biometrică care folosește recunoașterea feței, în România

1.Povestește-ne pe scurt despre activitatea Tech Consulting.

Am început compania acum 3 ani și jumătate când m-am mutat înapoi la București după ce mi-am petrecut toată viața până acum în Statele Unite. Am crescut în San Antonio, Texas și mi-am făcut cariera mai ales în Seattle, Washington.

Sunt antreprenor serial și inginer software de peste 20 de ani. Tech Source Consulting este o firmă de consultanță IT specializată în dezvoltarea de software și hardware personalizate pentru proiecte foarte scalabile la nivel mondial.

2.Care este cel mai mare proiect implementat de către Tech Consulting?

Proiectul cu care sunt cel mai mândru este PayByFace.

PayByFace este prima platformă de plată biometrică care folosește recunoașterea feței pentru a autentifica clientul la casă în magazinele lansate în România și, de asemenea, în Europa. Am construit întregul sistem singur lucrând la el în ultimii 3 ani și jumătate.

3.Cum dezvolți un produs/serviciu de acest tip în România?  (De punctaț sursele de finanțare)

Acest proiect a durat multe ore de descoperire a clienților, validare a clienților și finanțare bootstrap, cu un plan de execuție foarte strategic. Am fost inițial finanțați de Tech Ventures Capital din București, cu câțiva Business Angels care ne-au sprijinit proiectul.

4. Te-ai vedea colaborând cu un centru de cercetare pentru dezvoltarea unui produs/serviciu?

Absolut. Construim produse tehnologice foarte inovatoare și, de cele mai multe ori, atunci când faci ceva complet nou, care nu a mai fost făcut până acum, cercetarea implicată este esențială pentru lansarea și lansarea cu succes pe piață.

5.Din punctul tău de vedere, care ar fi barierele în dezvoltarea de parteneriate și proiecte dintre mediul de cercetare și cel de business?   

Principala problemă pe care am observat-o, în special în România, este că majoritatea factorilor de decizie la nivel înalt nu își asumă prea multe riscuri. Și dacă nu vă puteți gestiona bine riscurile și nu aveți experiența de a inova produse și procese, rămâneți în urmă și concurența preia cota de piață.

6.Cum ai vrea să arate Magurele/Regiunea Bucuresti-Ilfov, în viziunea ta?

În ultimii 3 ani și jumătate de când trăiesc și construiesc startup-uri în București, am observat o mișcare uriașă către împingerea și investiția în idei noi, antreprenori care au curajul să construiască ceva nou și lideri care se adaptează la o nouă situație post-pandemică prin introducerea inovației în organizațiile lor. Cred că viitorul apropiat va fi plin de roboți, A.I. (Inteligența artificială) și o transformare digitală completă în toate sectoarele societății.

Mike Drăghici, CEO Tech Source Consulting

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 19 =