Back

Școala Altfel la Măgurele 2020

Asociația ,,Măgurele Science Park” a participat, la invitația prietenilor noștri de la Comunitatea Educație pentru Științe, la Școala Altfel 2020 în format online. La eveniment au luat parte 70 de elevi curioși să descopere tainele modelării și imprimării 3D. Într-o sesiune de 60 de minute, aceștia au primit noțiuni de bază despre tehnologia fabricării 3D și despre modul în care modelarea 3D ne permite să ne transpunem imaginația în realitate. Webinarul a fost susținut în cadrul SmartLab Măgurele, o inițiativă a Asociației Măgurele Science Park.

Evenimentul Școala altfel la Măgurele are obiectiv să faciliteze elevilor accesul la informații despre activitățile de cercetare ale institutelor de pe platforma Măgurele și ale Facultății de Fizică din București. În anul 2020 au avut loc trei ediții dintre care una în format fizic 24 – 28.02, și alte două în format online în perioadele 25.05 – 05.06, 16 – 27.11.

Formatul webinariilor a presupus o intervenție de 45 – 60 minute către o clasă (sau mai multe) de elevi de gimnaziu sau liceu, în prezența profesorului, integrată în activitatea didactică. În ediția din mai au fost susținute 27 de webinarii de către cercetătorii din Măgurele și invitații către un număr de 52 de grupe reprezentând 1330 de elevi. În ediția din luna noiembrie evenimentul a fost asociat cu un alt eveniment tradițional al platformei, Noaptea Cercetătorilor ce s-a desfășurat pe 27.11 și a beneficiat de participarea unor lectori și de la alte universități din țară. În intervalul de două săptămâni s-au desfășurat 40 de webinarii cu participarea a peste 2600 elevi.

Tematicile prezentate în cadrul webinariilor au fost despre: cutremure și seismologie, proprietăți ale luminii și radiațiilor electromagnetice, motoare termice, aplicații ale fizicii particulelor elementare și ale radiațiilor laser, biosenzori, celule solare și tehnologii din știința materialelor, geoparcuri, tehnologii în educație, oportunități pentru tineri în antreprenoriat, dezvoltare personală și carierele viitorului.

AGERPRES: 14 decembrie 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 5 =