Back

Sinergiile pentru colaborările dintre Enterprise Europe Network (EEN) și Consiliul European pentru Inovare (EIC) urmăresc să eficientizeze sprijinul UE pentru inovare

#EEN2EIC

La evenimentul organizat de MSP, „Driving Innovation: soluții digitale inteligente din comunitatea MSP”, a avut loc un panel intitulat „Ecosistemul Digital: instrumente și soluții pentru transformarea afacerii tale”, unde am avut plăcerea să o avem alături de noi pe Roxana Lupașcu, coordonatoarea proiectului EEN2EIC România.

Ea a prezentat participanților beneficiile proiectului pentru a-i încuraja să aplice la finanțările oferite de acceleratorul EIC, scopul final fiind creșterea numărului de propuneri calitative la apelurile EIC. Acest program este emblema Europei pentru inovarea, identificarea, dezvoltarea și extinderea tehnologiilor inovatoare și inovațiilor care schimbă jocul.

Prin proiectul #EEN2EIC sprijinim inovarea și scalarea companiilor, precum și progresul tehnologic, implicând cei mai relevanți actori din peisajul EIC și EEN prin activități dedicate femeilor antreprenor, țărilor „widening” și deținătorilor de Seal of Excellence (SoE).

În lumea dinamică a tehnologiei și inovației, fiecare zi aduce noi descoperiri care au potențialul de a schimba radical modul în care trăim, lucrăm și interacționăm. Prin urmare, este esențial să fim la curent cu tendințele tech, să înțelegem cum inteligența artificială remodelează societatea, să ne adaptăm la automatizare și robotizare, să valorificăm Big Data și analiza datelor și alte posibilități extraordinare.

”Tehnologia și inovația nu doar că ne modelează viitorul, dar ne oferă și instrumentele necesare pentru a construi o lume mai bună. Prin adoptarea acestor tendințe și tehnologii emergente, putem crea un viitor în care tehnologia lucrează în armonie cu umanitatea, îmbunătățind calitatea vieții și deschizând noi orizonturi de explorare și descoperire” a punctat Roxana Lupașcu încurajând fondatorii de startup-uri din tehnologie și IMM-urile inovatoare să aplice la finanțările EIC Accelerator unde pot obține finanțare de până la 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor lor.

De asemenea, programul oferă sprijin suplimentar sub formă de mentorat, coaching și acces la rețelele de afaceri. EIC Accelerator face parte din programul Horizont 2020 al Uniunii Europene și este deschis tuturor întreprinderilor inovatoare din statele membre ale UE și din țările asociate. Este o oportunitate unică pentru startup-uri și întreprinderi de a-și accelera creșterea și de a-și extinde impactul pe piață.

Pentru mai multe detalii despre programul EIC Accelerator, Roxana este gata să vă răspundă.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + eight =