Back

Smart Lab Măgurele a lansat în luna iunie cursuri pentru elevi despre modelarea 3D

Smart Lab Măgurele, proiect dezvoltat de Asociația Măgurele Science Park, a lansat în cursul lunii iunie o serie de module de inițiere în modelarea 3D. Copiii deprind prin workshop-uri online concepte și tehnici de modelare și fac primii pași spre imprimarea 3D.

Continuăm în luna august cu cel de al doilea modul, accesibil elevilor care au participat la modulul de inițiere în modelare și printare 3D. Primele serii ale celui de-al doilea modul vor avea loc în perioada 11-13 august pe bază de înscriere. Elevii vor continua astfel asimilarea conceptelor de modelare 3D, trecând treptat la noțiuni mai complexe, care să-i ajute să dezvolte mici proiecte personale.

Cele 3 sesiune ale modulului 2, de câte o oră fiecare, au scopul de a reproduce obiecte din lumea reală la o scara mult mai mică, folosind procedeul de modelare low polygon. Ca modele de inspirație vor fi folosite mașinuțe și obiecte de interior.

Noțiunile generale ale modelării 3D vor include lecții despre TinkerCad, program de modelare în cloud, gestionarea planșete pentru fiecare proiect, noțiuni despre cum poți utiliza platforma virtuală de modelare 3D si o serie de unelte folosite pentru a realiza obiecte 3D.

“Ne propunem ca prin proiecte educaționale să promovăm materiile de tip STEAM în concordanță cu tendințele la nivel global și cu tehnologia de ultimă oră. Abordăm mediul educațional cu metode inovative si interactive și facilităm accesul la tehnologie înaltă, mergând de la cea de nivel strict educațional până la modele profesionale, chiar semi-industriale”, a declarat Mădălin Ioniță, director executiv al Asociației Măgurele Science Park.

Asociația Măgurele Science Park continuă astfel proiectele de educație organizate până acum în cadrul laboratorului digital inteligent din Măgurele, cursuri online în care copiii vor deprinde concepte și tehnici de modelare și vor face primii pași spre imprimarea 3D.

De la deschiderea laboratorului digital, la sfârșitul lunii octombrie 2019, și până la debutul pandemiei peste 500 de elevi din peste 30 de școli au participat in cadrul cursurilor SmartLab Măgurele. Majoritatea vizitatorilor au fost din Județul Ilfov, dar au fost vizite din București, Giurgiu, Călărași si Dâmbovița.

Despre SmartLab Măgurele

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park şi este realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi al Consiliului Judeţean Ilfov.

AGERPRES: 31 IULIE 2020

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =