Back

Soluții inovatoare pentru structuri compozite fonoabsorbante și fonoizolatoare

Asociația “Măgurele Science Park” (MSP) continuă proiectele de colaborare cu mediul de cercetare și dezvoltă parteneriate cu actori cheie ce activează în cercetare, cu scopul promovării ofertei de cercetare dar și a nevoilor acestora de colaborare către și cu mediul de afaceri.

Astfel, luna aceasta avem alături de noi pe ICECON S.A, înfiintat în anul 1995, cu o lunga tradiţie de  peste 70 de ani de cercetare ştiinţifică în construcţii din România, în domeniul produselor şi tehnologiilor de construcţii, al instalaţiilor pentru construcţii, precum şi al echipamentelor pentru mecanizarea lucrărilor.

Pentru companiile ce activează în domeniul constructiilor, partenerul nostru propune soluții inovatoare pentru structuri compozite fonoabsorbante și fonoizolatoare.

Astfel, conform Brevetului de Invenție Structură compozită fonoizolatoare şi fonoabsorbantă, RO126197-A2 din 29.04.2011, Invenţia se referă la o structură compozită cu proprietăţi fonoizolante şi fonoabsorbante pentru reducerea nivelului global al zgomotului în cabina maşinilor şi utilajelor tehnologice, precum şi a nivelului de zgomot produs şi transmis mediului înconjurător de grupurile motopropulsoare ale acestora.

Pentru asigurarea unor valori ridicate ale indicilor şi coeficienţilor de izolare şi absorbţie a zgomotului din banda caracteristică de frecvenţe, structura compozită, conform invenţiei, este alcătuită dintr-o folie suport din PVC de înaltă densitate pe care sunt lipite succesiv mai multe straturi din materiale diferite: un strat din material textil ţesut impregnat cu latex, un strat din material plastic cu macrostructură din sfere poroase, un strat din material textil neţesut tip fleece, încă un strat din material plastic cu macrostructură din sfere poroase şi un strat de închidere din material textil ţesut din nanofibre cu rol estetic şi cu proprietăţi de antiuzură.

Structura compozită conform invenţiei are avantajul reducerii nivelului global de zgomot în interiorul cabinei sub curba Cz 87, îmbunătăţind în mod semnificativ parametrii de absorbţie şi izolare acustică. Deasemenea, se reduce nivelul zgomotului emis în mediul înconjurător de grupul motopropulsor precum şi nivelul vibraţiilor carcasei şi capotei, ca efect al “vibraţiilor de membrană”, cu impact în reducerea zgomotului structural în domeniul frecvenţelor joase infrasonore (3-12 Hz) şi audibile (20-300 Hz).

Exemple de structuri compozite testate:

Pentru mediul de business, ICECON S.A realizează servicii  precum:

  • EVALUARE (AGREMENTARE) TEHNICĂ EUROPEANĂ ORGANISM de EVALUARE TEHNICĂ EUROPEANĂ

 Prin Ordinul nr. 942 din 17.06.2014  al M.D.R.A.P., INSTITUTUL DE CERCETĂRI PENTRU ECHIPAMENTE ŞI TEHNOLOGII ÎN CONSTRUCŢII – ICECON S.A. a fost desemnat în vederea notificării la Comisia Europeană şi la statele membre ale Uniunii Europene ca organism de evaluare tehnică europeană a produselor pentru construcţii (în conformitate cu Regulamentul nr. 305/09.03.2011), pentru mai multe categorii de produse pentru construcţii, precum: produse prefabricate din beton normal, din beton uşor sau din beton celular autoclavizat, uşi, ferestre, obloane, porţi şi feroneria aferentă, produse termoizolante. seturi/sisteme compozite de izolare, elemente structurale de rezemare. bolţuri pentru îmbinări structural, obiecte sanitare: mai multe aici

  • INCERCARI ACREDITATE RENAR

Prin certificatul de acreditare nr. OC 093 emis de Organismul Naţional de Acreditare “Asociaţia de Acreditare din România“ atestă competenţa Laboratorului ICECON TEST aparţinând de ICECON S.A. de a realiza sarcinile de terţă parte de evaluare şi verificare a constanţei performanţei produselor pentru construcţii prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 305/2011 pentru următoarele familii de produse:

a) Ca laborator de încercări pentru determinări prin încercări

b) Ca laborator de încercări pentru determinări prin calcul (calculare de tip și valori tabulare )

Pentru a vizualiza serviciile oferite de către partenerul nostru, vă invităm să accesați sectiunea ”Servicii agenți economici” din cadrul website-ului sau ne puteți contacta pe adresa de email [email protected]

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =