Back

Testimonial – ce a însemnat concursul 3D in School pentru Dragoș Bădițoiu?

Salut! Eu sunt Dragoș Bădițoiu și o să vă povestesc despre experiența mea plăcuta la concursul de 3D modeling & printing organizat de Măgurele Science Park – 3D in School.

Când am aflat despre acest program de la diriginta mea, am fost foarte entuziasmat deoarece sunt pasionat de computere și de printarea 3D (am văzut multe videoclipuri pe Youtube). Înscrierea nu a fost grea, trebuia să fac un filmuleț în care să mă prezint și să răspund la o serie de întrebări puse de echipa Măgurele Science Park într-un e-mail. Spre surprinderea mea, am fost ascceptat.

Primele trei zile au fost predate de Laurențiu, profesorul nostru, online. După ce ne-am cunoscut între noi, am început să lucrăm în programul de modelare 3D Tinkercad, în care eu mai lucrasem timp de 3 ani, din clasa pregătitoare până în clasa a II-a, deci am fost foarte entuziasmat deoarece aveam ani buni de experiență. Laurențiu ne-a sugerat să începem să ne gândim la ideea principală a machetei finale. Aceasta trebuia să fie un obiect educativ care să ajute profesorul de la materia noastră preferată să predea elevilor mai ușor. Eu am ales fizica și după ce m-am consultat cu profesorul meu de fizică, Octavian, în legătură cu ce să modelez, am decis să fac scara unităților de măsură de la ml, mg, mm până la km, kg, kl, deoarece în acea perioadă exersam calcule cu unități de măsură la ore, iar Octavian a confirmat că ar fi într-adevăr un obiect util.

În următoarea săptămână am mers la Smart Lab din orașul Măgurele, unde am învățat cum să folosim imprimantele 3D. A doua zi am mai lucrat la machetă și ne-am notat câteva detalii pentru a ne ajuta să modelam corect (de exemplu, dacă avem două piese care trebuie să intre una în alta trebuie să facem gaura cu 0,1/0,2 mm mai mare decât piesa care trebuie să intre în ea). Tot în acea zi am printat brelocul customizat și modelat de noi în a doua zi de pregătire online și a fost foarte distractiv.

Laurențiu a fost foarte de treabă și daca aveam o problemă, ne arăta ce am făcut greșit, ne spunea cum am putea să corectam greșeala și ne dădea sfaturi ajutătoare pentru rezolvarea dificultăților noastre.

Experiența aceasta a fost una interesantă și nouă, deoarece nu am mai printat niciodată 3D înainte. În trecut modelam, dar nu printam nimic.

Ultima zi a fost fascinantaă. Toți copiii au găsit proiectul printat color de către Laurențiu, iar al meu se afla printre ele. Piesele colorate nu sunt ușor de realizat, deoarece daca vrei să adaugi culoare unui obiect, trebuie să printezi fiecare piesă individual, schimbând tubul de plastic care e topit de imprimantă în culoarea pe care o vrei. În opinia mea, dar și a lui Octavian, macheta este un succes.

La momentul în care scriu acest articol nu mai este atât de important pentru mine să fiu printre câștigători, deoarece experiența pregătirii a fost una minunată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + fifteen =