Back

Testimonialele caștigătorilor concursului 3D in my School 2023

Cei trei câștigători ai imprimnatelor 3D s-au întâlnit împreună cu colegului nostru Laurențiu pentru o sesiune informativă cu privire la utilizarea acestora, iar la 3 luni după ce au intrat în posesia premiilor lor, câștigătorii ne-au oferit aceste scurte testimoniale despre experiența lor în cadrul competiției și perspective de viitor ale competițiilor viitoare.

Drumea Gabriel,  câștigătorul locului al treilea

“Eu am fost motivat de faptul ca puteam sa castig o imprimanta 3d si chiar voiam sa am una si sa pot sa o folosesc. Din punctul meu de vedere nu am avut provocarii mari sau probleme, cursul a fost ușor si nu am avut probleme. Cu ajutorul imprimantei am realizat niște brelocuri pentru târgul de Craciun de la școala mea,  pentru familia și prietenii mei. Ocazional, mai fac și figurine, dar cel mai probabil o să o folosesc și în caz dacă o sa am un proiect școlar. Pentru tematica următorului concurs ar fi atractiv să implice ceva legat de tehnologie, natura sau o tema la alegere pentru elevi.”

Bogdan Marian Laibăr, câștigătorul locului al doilea

“Motivatia mea pentru proiect a fost pasiunea pentru tehnologie și inovație, dorind să explorez potențialul imprimării 3D în contextul proiectului meu, dar si pasiunea pentru economie si contabilitate , astfel având motivația de a caștiga imprimanta 3D și de a îmi crea propiul bussines. Cea mai mare provocare a fost optimizarea designului pentru imprimare 3D și rezolvarea detaliilor tehnice pentru a obține un rezultat funcțional și estetic, dar si povestea proiectului, pentru că  da, ș-i acest aspect m-a ajutat foarte mult în privința caștigului. Cu imprimanta 3D câștigată, am creat obiecte pentru colegii mei si obiecte personalizate. Îmi doresc să explorez mai multe aplicații practice, cum ar fi dispozitive utile pentru zi cu zi. Dar pe viitor sper să îmi pot redeschide un site și sa pot face o afacere mică din asta. Pentru concursurile viitoare, o tematică atractivă ar putea fi “Inovații pentru sustenabilitate”, încurajând idei creative legate de protejarea mediului și utilizarea responsabilă a tehnologiei 3D.”

Angela Elisabeta, câștigătoarea primului loc

“Motivația mea în crearea proiectul a fost educația, am realizat un model al ochiului uman și o afecțiune a acestuia (artrită oculară). Am dorit să pun accent pe cât de important este să ai grijă de ochii tăi și în același timp eu sufăr de astigmatism și miopie ca mulți din familia mea așa că știu cum este să ai probleme cu vederea. Cea mai mare provocare în realizarea proiectului pentru mine a fost aspectul tehnic, programul de modelare era destul de ușor de folosit, dar au fost momente mai ales la începutul proiectului în care nu reușeam să conectez piesele cum doream, dar în final cu multa muncă pe program am reușit. Până acum cu imprimanta câștigă am realizat multe decorațiuni de Crăciun, am oferit multe ornamente făcute folosind imprimanta. Pentru un concurs viitor interesant ar fi să fie bazat pe natură, concurenți să încerce să modeleze și printeze ceva din natură (un monument sau un habitat din natură) sau ceva care să ajute natura si animalele (căsuțe pentru păsări unde să fie puse semințe de exemplu), așa ar vedea și cât de frumoasă e planeta noastră și cum ar putea folosi imprimarea 3D pentru a ajuta-o.”

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =