Back

Asociația ”Măgurele Science Park”, și în acest an, a fost prezentă la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Timp de două săptămâni (21 august – 4 septembrie 2021) la Măgurele s-a desfășurat cea de a VI–a ediție a inițiativei “Școala de vară de Știință și Tehnologie (MSciTeh)”, un proiect destinat elevilor de liceu, prin intermediul căruia tinerii au avut ocazia sa participe atât la programele de practică în laboratoarele de cercetare, precum și la activități de dezvoltare personală în diverse domenii precum noile tehnologii,  antreprenoriat, design grafic, jurnalism etc.

Asociația ”Măgurele Science Park”, în calitate de partener, prin Smartlab Măgurele a fost prezentă și în acest an  cu  sesiuni de modelare și printare 3D, prin intermediul programelor de modelare Tinkercad, Blender și Fusion360.

Tema de modelare 3D a avut ca principiu dezvoltarea aptitudinilor și cunoștințelor elevilor în zona proiectării și prototipării rapide, în cadrul căreia elevii au abordat noțiunile principale ale printării 3D, tipuri de imprimante 3D și materiale de printare care se regăsesc în laborator, dar și cum să utilizeze aceste resurse  / instrumente individual.

Participanții au exersat proiectarea și printarea de modele 3D cu scopul de a identifica condițiile optime pentru a printa modelul dorit. Astfel, elevii au parcurs etapele necesare de pregătire, curățare și testare a materialelor, precum și  identificarea de soluții pentru posibilele probleme ce apar datorită setărilor necorespunzătoare a imprimantei sau a materialelor ce poate afecta în final obiectul dorit.

Datorită resurselor pe care le deține Laboratorul digital inteligent în domeniul printării 3D, SmartLab Măgurele a oferit suport mentorilor de la ateliere de cercetare din cadrul școlii de vară,  cu proiectarea și printarea 3D de carcase simple (ca în imaginile de mai jos), utilizate în proiectele de cercetare ale elevilor (ex: spectometru).

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − ten =