Back

Baton proteic hipocaloric – INCDSB

REZULTAT CERCETARE CONTACT: Crăciunescu Oana – [email protected]

CENTRU/DEPARTAMENT

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice, București (INCDSB)

APLICABILITATE

Biotehnologii | Bioeconomie

DENUMIRE REZULTAT

Baton proteic hypocaloric

Baton Hipocaloric 80% extract din fructe de pădure

Prin combinația sinergică a reziduului de fructe de pădure (afin, merișor, cătină, coacăze) cu sâmburi de caise, semințe de chia, alune, unt de cacao, masă de cacao, sirop de malț, miere de albine, ulei de cocos, s-a obținut un produs bogat în antioxidanți, cu acțiuni hrănitoare, vitaminizante și mineralizante. S-a stabilit procedeul de obținere al acestui produs, care presupune 11 etape. Procedeul este reproductibil și conduce la obținerea unui produs / aliment funcțional stabil. Compoziția a fost condiționată sub formă de batoane glazurate. (Cerere de brevet publicata RO135559 (A0)/ 30.03.2022).

FOTO SINERGEM BATON & COMPOZIȚIE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 10 =