Back

Cine sunt câștigătorii Concursului de modelare și printare 3D?

Ziua de vineri, 9 decembrie, a fost una extrem de importantă. Și nu o spunem doar noi, ci și cei opt elevi finaliști ai Concursului de modelare și printare 3D.

Emoționați și nerăbdători să afle clasamentul final, aceștia s-au reunit în laboratorul Smart Lab din Măgurele pentru a sărbători împreună cele aproape două luni de când au acceptat provocarea lansată de noi – aceea de a realiza un obiect printat 3D, care să își dovedească utilitatea în cadrul materiei preferate de la școală. Nu au fost poate cele mai ușoare, dar cu siguranță a meritat fiecare oră dedicată sesiunilor de modelare și printare 3D, petrecute atât la Smart Lab, sub îndrumarea lui Laurențiu Dinu, cât și individual, pentru a fixa mult mai bine informațiile primite.

Și pentru că a fost o ocazie specială, ne-am dorit să avem alături de noi o serie de invitați entuziaști, care s-au bucurat în tandem cu cei mici și le-au oferit câteva sfaturi și cuvinte de încurajare.


Evenimentul de premiere a fost deschis de Mădălin Ioniță, directul executiv al Asociației Măgurele Science Park.

„Este crucial să te aliniezi trendurilor actuale. De aceea mă bucură interesul tinerilor pentru zona de inovare și noi tehnologii, în special deoarece noi, la Asociația Măgurele Science Park, ne dorim să facilităm apropierea elevilor din regiunea București-Ilfov de tehnologiile inovative – modelare și printare 3D, robotică. Am fost încântați de rezultatele elevilor, care au dat dovadă de putere de imaginație, dar și de o doză de pragmatism atât de utilă pentru a pune obiectele în aplicare. Îi invităm în continuare să urmărească activitatea Asociației și Smart Lab și le doresc mult succes”.
Lucrurile bune au nevoie de o echipă pe măsură!


Printre invitați s-au numărat Mihaela Toader, președinta Asociației Măgurele Science Park, Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, dar și Yannick Bastian, Managing Director la FormWerk și Ana-Maria Stancu, Fondatoare RoboHub. Profităm de ocazie să le mulțumim în mod deosebit acestora din urmă pentru implicare și pentru prietenie.


Mulțumirile merg și către Iuliana Iliescu, colega noastră care a moderat evenimentul și a coordonat buna desfășurare a concursului.


Cele trei premii au fost furnizate de FormWerk și au constat în echipamente de printare 3D, care sperăm să îi ambiționeze pe elevi să ducă la următorul nivel această pasiune și, de ce nu, să o transforme ulterior într-un job full time.


Iată cum au arătat clasamentul final și proiectele lor!

Locul 1 – Ștefan
Locul 2 – Tudor
Locul 3 – George

Mențiuni:

Mircea-Alexandru
Cristina
Ștefan
Raul-Alexandru
Alex


Urmăriți în continuare Smart Lab pe Facebook și Instagram pentru și mai multe noutăți din sfera educațională.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =