Back

Copiii pasionați de robotică au posibilitatea de a achiziționa Pachete speciale de Programare cu Micro:Bit sau Introducere în Arduino

RoboHub lansează în luna octombrie, cu ocazia Black Friday, un pachet dedicat copiilor care doresc să învețe despre programare și hardware, însă sunt împiedicați de pandemia COVID-19 să mai participle la cursuri.

Despre ce este vorba?

Părinții pot achiziționa de pe site-ul Robohub.ai sau de pe Emag două tipuri de pachete oferite de RoboHub: Programare cu Micro:Bit sau Introducere în Arduino. Fiecare dintre pachete conține hardware-ul cu care copiii pot să lucreze, precum și acces la o platforma online care să le arate cum să folosească și cum să programeze instrumentele respective.

“Pe perioada pandemiei am resimțit lipsa copiiilor la RoboHub și am regretat faptul că nu îi mai putem introduce în această lume magică în care ei pot să programeze și să vadă live rezultatul muncii lor. Așa că dacă nu mai vin copiii la noi, ducem roboțîi la ei. Ne dorim să vindem aceste pachete, astfel încât să ne susținem financiar în această perioada, însă ne-ar plăcea foarte mult dacă am putea să găsim parteneri care să achiziționeze astfel de pachete și să le donăm către copii care altfel nu ar putea avea acces la ele” – Ana-Maria Stancu, fondatoare RoboHub.

Astfel de programe ajută copiii să înțeleagă legătură dintre hardware și software, să înțeleagă ce înseamnă algoritmii, dar și să vadă cu ochii lor ce poate face tehnologia. Elementul cheie pentru a atrage copiii către domeniul acesta este să îi facem să fie fascinați, să nu fie ceva plictisitor și greu, ci mai degrabă ceva distractiv și creativ.

Piață muncii a viitorului va solicită, fără doar și poate, aptitudini în domeniul programării și roboticii. Poate nu toți vor lucra în programare sau direct cu roboțîi, însă este foarte important, din moment ce aceste tehnologii vor fi peste tot în jurul nostru, să înțelegem cum funcționează și ce putem face cu ele. Un exemplu foarte relevant sunt agențiile de publicitate care, teoretic, nu lucrează direct cu roboți – însă, dacă îi închiriază pentru un eveniment, ar trebui să știe cam cum funcționează un robot, ce anume poate face și cam cât efort constă în programarea lor, astfel încât să își poată folosi creativitatea în a le crea un scenariu.

Așadar, pregătim copiii pentru această piață a muncii și o facem într-un mod cât mai atractiv pentru ei.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =