Asociația ”Măgurele Science Park” contribuie la creșterea spiritului antreprenorial la nivel regional cât și național, prin implicarea activă în mai multe programe si inițiative pentru membrii comunității acestuia. Astfel, în anul 2021 MSP a devenit partener în programul AgriTech Hackathon program ce susține ideile inovative născute în mediul de afaceri și educațional.
AgriTech Hackathon – își propune promovarea agriculturii de precizie în România și încurajarea realizării de noi soluții care să răspundă provocărilor din acest domeniu.
În cadrul acestei inițiative au fost organizate, de către partenerii programului, o serie de webinarii menite să sprijine participanții. ”Rolul unei strategii de marketing în planificarea unui business” cu Marian Rusu – Marketing & Communication Director la ROTSA a fost webinar-ul organizat de echipa MSP în care participanții au aflat despre rolul marketing-ului într-un start-up, canale de distribuție versus canale de marketing, alte tips &tricks și cum le pot aplica în business-ul lor.
Programul s-a finalizat pe data de 11 iunie cu Demo Day-ul la care MSP a avut onoarea de a face parte din echipa care a jurizat această competiţie și care a avut misiunea de a alege cele mai noi soluții din domeniul agriculturii.
Soluții inovative câștigătoare care vor răspunde provocărilor din acest domeniu sunt:
Locul I – Sistem Inteligent de Identificare și Tratare cu Aplicabilitate în Agricultura de Precizie (SIIT AAP) – soluție de analiză de imagini pentru reducerea supra-utilizării pesticidelor în agricultură.
De la ideea de reducere a poluării agricole am ajuns progresiv să elaborăm un sistem agricol care să limiteze cantitatea de substanță activă eliberată pentru tratarea plantelor (și implicit să reducem cantitatea de pesticide care sunt purtate de fronturile de aer către zone îndepărtate). Interviul integral aici
Locul II – SoftVet– o platformă de conectare între crescătorii de animale și medicii veterinari:
Ne dorim ca Medicul Veterinar să ajungă să își practice vocația cât mai mult din timpul petrecut la Cabinet sau în Clinica. De restul aspectelor ce țin de partea organizatorică și management se va ocupa SOFTVET. Interviul integral aici.
Locul III – FunAstra Solutions – sistem de automatizare a unei sere:
Soluția noastră consta în adăugarea și parametrizarea diverselor tipuri de senzori de captare de informații că și a unor elemente de comandă. interviul integral aici
Cele 3 echipe câștigătoare vor primi, pe lângă premiile în bani, sprijin în finalizarea soluțiilor și identificarea unui model de business adaptat fiecărei soluții, iar mai apoi, introducere către clienți finali din piața românească, dar și din zona internațională.