Back

Fundația Progress: Copiii care schimbă lumea linie cu linie

Cine sunt copiii care schimbă lumea linie cu linie? Fă cunoștință cu echipele de coderi care își prezintă proiectele digitale la CODE Kids FEST 2021 – Târgul de Știință și Tehnologie pentru Copii, pe 7 și 8 decembrie.

Copiii care schimbă lumea linie cu linie

Fiecare copil își dorește ca efortul său de învățare să fie apreciat și chiar premiat de oamenii pe care îi admiră. Anual, copiii între 10 și 14 ani, din proiectul CODE Kids –Programează viitorul comunității tale! și din alte inițiative tech se întâlnesc în cadrul Târgului Național de Știință și Tehnologie pentru Copii – CODE Kids FEST, unde își prezintă cele mai creative și inovative proiecte digitale realizate de ei pentru binele comunității.


”Târgurile de știință au devenit deja o tradiție pentru cluburile CODE Kids și partenerii noștri. În această iarnă culegem laurii după doi ani în care noua generație de absolvenți a învățat programare și a lucrat la proiecte digitale și tehnice. Experiențele pe care le trăiesc copiii în cadrul CODE Kids FEST și dorința lor de evoluție ne dau energie și încredere că ei pot schimba lumea linie cu linie. De aceea, an de an, investim în educația lor, le punem la dispoziție resurse, provocări interesante și suntem convinși că merită să-i susținem și să le arătăm recunoaștere în cadrul acestui festival de tehnologie.” spune Ovidiu Ana, Director de Dezvoltare CODE Kids România.

 

Aprecierea și celebrarea fiecărui pas făcut le oferă copiilor puterea de a continua să învețe programare și de a-și construi un viitor mai bun decât cel al generațiilor anterioare. CODE Kids FEST 2021 este o scenă virtuală pe care copiii, între 10 și 14 ani, pasionați de știință și programare arată de ce sunt capabili, unde sunt premiați și unde visurile lor pot deveni realitate.

„Visul meu este să am o companie de roboți, pe care să îi controlez și să creeze vaccinuri și medicamente, tot ce e necesar pentru medicină” Amjad al Zaitri, Ambasador al clubului CODE Kids „Hackerii Albi”, din Ovidiu, județul Constanța. 

M-am înscris în proiectul CODE Kids pentru că am găsit o oportunitate de a-mi dezvolta competențele în programare, aici am ocazia să evoluez ca persoana, programul îmi dezvoltă logica și toate aceste lucruri de care o să am nevoie în viață. Îmi doresc să devin din ce în ce mai bună și poate o să creez împreună cu colegii mei o aplicație care să ajute școala.” vorbește despre visurile ei Eliza Șușoi, membră în clubul „Sarichioi’s skilled coders” din județul Tulcea.

CODE Kids FEST este acel eveniment unde copiii care participă au ocazia să întâlnească profesioniști care le pot fi modele în viață și de unde trebuie să plece motivați că au puterea să schimbe lumea linie cu linie. Ambiția CODE Kids FEST este de a fi, nu doar o finală națională a unui proiect, ci de a deveni acel eveniment la care orice copil din ciclul gimnazial, pasionat de știință și tehnologie, să-și dorească să participe – în competiție sau în afara ei. Anul acesta, te așteptăm CODE Kids FEST 2021, în mediul online, pe 7 și 8 decembrie, începând cu ora 14:00! Împreună #SchimbămLumeaLinieCuLinie! https://bit.ly/CODEKidsFEST_2021


Despre Fundația Progress

Fundația Progress România este o organizație neguvernamentală cu experiență care contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și a grupurilor vulnerabile și care ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovare. Folosind bunele practici, inovația și rețeaua de biblioteci publice, din punctul de vedere al unor hub-uri  sau puncte focale, organizația încurajează și susține procesul de învățare pe tot parcursul vieții și încearcă să atingă orice grup social, în mod special pe cele marginale.

Prin implementarea unor proiecte naționale sau internaționale, Fundația Progress dorește să împuternicească fiecare om să schimbe și să ajute la dezvoltarea comunității sale locale!

www.progressfoundation.ro

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =