Back

IMPACT EdTech: Accelerator și program de incubare

Apelul va finanța proiectele propuse în domeniul de interes al programului: Până la 17 companii selectate vor fi sprijinite pentru a dezvolta un MVP (Produs Viabil Minim) bazat pe prototipul lor, la finalul căruia MVP-ul lor va fi supus testelor în direct de către un grup de experți în educație.

SCOP

Indentificarea de soluții care pot contribui la extinderea modelelor de educație personalizată și incluzivă și/sau pentru a sprijini dezvoltarea competențelor relevante.

OBIECTIVE

Accentul va fi pus pe acele soluții care pot contribui la extinderea modelelor de educație personalizate și incluzive și/sau pentru a sprijini dezvoltarea competențelor relevante.

TIPURI DE ACTIVITĂȚI

IMPACT EdTech va selecta până la 17 companii promițătoare EdTech care vor primi până la 197.388 euro finanțare fără capitaluri proprii fiecare. Programul de incubație și accelerare IMPACT EdTech va fi împărțit în două etape:

Etapa 1: Validare MVP – Incubare
Până la 17 companii selectate vor fi sprijinite pentru a dezvolta un MVP (Produs Viabil Minim) bazat pe prototipul lor, la finalul căruia MVP-ul lor va fi supus testelor în direct de către un grup de experți în educație. Aceștia vor primi până la 87.388 euro din subvenția UE – din care până la 10.000 euro vor fi plătiți sub formă de vouchere pentru accesarea de servicii de mentorat în afaceri și educație, restul fiind plătit ca sumă forfetară equity-free.

Etapa 2: Dovada pieței – Accelerare
Până la 8 companii selectate din etapa 1 cu cele mai performante MVP vor primi sprijin suplimentar pentru a aduce soluțiile pe piață, fie prin pilotare în școli, fie prin teste beta, pentru a evalua impactul și performanța soluțiilor lor. Aceștia vor primi până la 110.000 de euro din subvenția UE – din care până la 20.000 de euro vor fi plătiți sub formă de bonuri de acces la servicii de mentorat în afaceri și educaționale, precum și alte servicii pentru soluții pilot, restul fiind plătit ca sumă forfetară equity-free.

TIPURI DE PROIECTE

IMPACT EdTech vizează companiile care doresc să testeze și să valideze prototipuri preexistente de soluții digitale de învățare pentru învățare personalizată și incluzivă, precum și pentru dezvoltarea abilităților, soluții adaptative și interactive care se încadrează în oricare dintre următoarele categorii:

  • Soluții de învățare obișnuite care sunt incluzive prin proiectare;
  • Soluții de învățare de nișă care vizează anumite grupuri vulnerabile sau defavorizate.

Mai precis, soluțiile solicitanților ar trebui să abordeze cel puțin una dintre următoarele provocări cu care se confruntă sistemele educaționale, care pot fi abordate prin tehnologia digitală:

  • Educație incluzivă, care vizează grupuri specifice defavorizate sau vulnerabile (persoane defavorizate social, imigranți sau grupuri minoritare, studenți cu nevoi educaționale speciale sau alte grupuri), abordează părăsirea timpurie a școlii sau sprijină îmbunătățirea nivelului de educație pentru toți;
  • Învățarea personalizată (bazată, de exemplu, pe inteligența artificială (AI), analiza învățării și alte tehnologii emergente), cu accent pe sprijinirea noilor abordări pedagogice bazate pe cercetare pentru educația în clasă și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții;
  • Dezvoltarea abilităților copiilor, profesorilor și altor tipuri de cursanți.

ENTITĂȚI ELIGIBILE

IMM-uri stabilite ca persoane juridice dintr-o țară eligibilă:

  • Statele membre ale Uniunii Europene -Țările și teritoriile de peste mări (TTPM) și țările asociate programului Orizont 2020
  • Regatul Unit
  • Echipe de cel puțin două persoane fizice

BUGET TOTAL: 5,5 mil Euro (plus servicii de incubare, accelerare și mentorat)

FINANȚATOR: IMPACT EdTech, finanțat de programul Orizont 2020 al Comisiei Europene

VALOARE GRANT:

Etapa 1: Validare MVP – Incubare: până la 87.388 euro din subvenția UE, din care până la 10.000 euro vor fi plătiți sub formă de vouchere pentru accesarea serviciilor de mentorat în afaceri și educație.
Etapa 2: Dovada pieței – Accelerare: până la 110.000 euro din subvenția UE, din care până la 20.000 euro vor fi plătiți sub formă de vouchere pentru accesarea serviciilor de mentorat pentru afaceri și educație.

VALOARE COFINANȚARE:

Incubare: până la 87.388 euro din subvenția UE
Accelerare: până la 110.000 euro din subvenția UE

TERMEN LIMITĂ DE TRANSMITERE: 30 iunie 2021

Informații suplimentare: aici

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 15 =