Back

Încurajăm elevii să își dezvolte noi aptitudini – Concurs de robotică – Make your city Smart

Ne-am propus să evoluăm, așa că în fiecare an încercăm să îi atragem pe elevi către meseriile prezentului prin noi mijloace. Anul acesta, pentru a îi familiariza cu noțiunile din robotică, am organizat prima ediție a concursului de robotică – Make your city Smart.

Inițiativă a Asociației Măgurele Science Park și a partenerilor de la RoboHub, acest concurs a fost destinat elevilor între 10 și 12 ani și ne-am dorit ca prin acest demers să îi introducem cu pași mici, dar siguri, către lumea roboticii.

Înscrierea a presupus un mic exercițiu de imaginație pentru elevi, prin realizarea unui eseu despre cum ar arăta un oraș inteligent în viziunea lor și ce rol pot avea roboții în cadrul acestuia, iar participanților cu cele mai creative idei le-au fost predate kiturile de robotică și au fost instruiți cum să le utilizeze.

Prezentarea, jurizarea și premierea au avut loc pe data de 16 decembrie 2023. Juriul a fost format din prietenii de la E.C.D.L care ne-au fost și în acest proiect alături prin Mihai Peca, de Ana Maria Stancu de la RoboHub și de George Tuță, chestor al camerei deputaților.

George-Cristian Tuță – chestor la Camera Deputaților și deputat Ilfov, un leader motivat intrinsec de dorința de a sprijini inovarea în educație.

Mihai Peca – trainer în domeniul modelării și printării 3D și specialist ECDL care ne-a fost alături de fiecare dată în inițiativele educaționale

Ana-Maria Stancu – manager ONG cu experiență cu o activitate pe termen lung și expert în robotică.

Toți participanții au primit la finalul competiției premii și le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor implicați în acest proiect. Mulțumiri de asemenea, copiiilor, care prin aportul lor ne-au arătat entuziasm pentru cunoaștere și dorință pentru dezvoltarea în domeniul roboticii.

Ne dorim ca această experință să le dea curaj tuturor elevilor că orice este posibil atunci când există o pasiune căreia i se dedică timp și energie, iar anul 2024 sperăm că va fi la fel de productiv și că vom putea organiza pentru copii concursuri și mai interesante, la care așteptăm un număr și mai mare de participanți dornici să inoveze și să testeze concepte noi.

Mai jos regăsiți testimonialul Arminei Nahavandian (câștigătoarea premiului special de la concurs), despre ceea ce a reprezentat pentru ea această competiție și despre proiectul ei.Elevă în clasa a șasea, pasionată de olimpiadele la limba română, Armina s-a înscris la această competiție din dorința de a învăța lucruri noi.

Proiectul meu a reprezentat o idee a reducerii traficului. Nu am avut o inspirație anume, de fel obișnuiesc să lucrez prin creativitate mea. Cea mai mare provocare a acestui proiect pentru mine a reprezentat-o programarea robotului, iar cel mai mult mi-a plăcut, pe de o parte, că am interacționat cu persoane noi, cu care, pe viitor poate voi mai avem colaborări. Pe de altă parte, mi-a plăcut partea de construcție a orășelului meu. De ce nu? Eu voi accepta fiecarea competiție care îmi va ieși în cale”.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 20 =