Back

Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, partener #MSP, un exemplu de best practice din comuna Brănești

Comuna Brănești este singura din Europa cu patru licee, iar administrația sa se mândrește că dispune practic de un centru preuniversitar. ”Cheia succesului” o găsim la Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau”, o instituție de învățământ despre care știm că este ”Școală Europeană”, ”Școală Ambasador a Parlamentului European”, singura ”Eco-Școală” din județul Ilfov și singurul liceu tehnologic din județ selectat pe lista celor 58 de licee beneficiare ale Legii 57/2019 pentru completarea Legii Educației Naționale 1/2011, conform Ordinului 4215/296/2019 pentru aprobarea listei liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol.

Este, cu alte cuvinte, un exemplu de best practice, la care au contribuit mai mulți factori, de la administrația locală și conducerea instituției, până la toți cei implicați în procesul de modernizare.

Iar dintr-o astfel de școală-model, nu lipsesc, așa cum era de așteptat, proiecte și programe inovative, destinate atât dezvoltării elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Îmbogățirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților profesioniștilor din domeniul înverzirii urbane

Unul dintre aceste proiecte este Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană, care își propune să îmbogățească cunoștințele și să dezvolte abilitățile necesare profesioniștilor în abordarea problematicii biodiversității urbane, bunăstării și adaptării la climă în spațiul urban, precum și să lărgească expertiza acestora din acest domeniu, la nivel european.

Alături de parteneri din Danemarca, Olanda, Finlanda, Spania și Cehia, din Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană fac parte și Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, Ilfov, Fundația WorldSkills România precum și compania Terano Construct.

O selecție a principalelor rezultate

  • 6 centre de excelență în formarea profesională în domeniul înverzirii urbane, la nivel european
  • Curriculum relevant, inovator și atractiv privind biodiversitatea, adaptarea la climă și bunăstarea în mediul de viață urban, verde
  • Program de formare în domeniul înverzirii urbane, pentru dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și profesioniștilor din domeniul VET
  • Un centru educațional și de experimentare în amenajările urbane verzi pe verticală
  • Metode de învățare virtuale și mixte pentru elevi și angajați din companii de profil
  • Schimb de elevi, profesori, angajați și la nivel de angajatori

Cu o durată de 4 ani, proiectul este finanțat prin programul european Erasmus+. Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană este una dintre cele șapte platforme europene ale centrelor de excelență în formarea profesională, selectate de Uniunea Europeană în 2020.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 11 =