Back

Centrul de Cercetare Avansată Eficiență Energetică în Construcții- CEEC

Entitate:

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB Facultatea de Inginerie a Instalatiilor

Descriere:

Centrul de cercetare CEEC a fost înfiinţat în anul 1999 (prin decizia 7720/ 14.12.1999 a Rectorului UTCB), având ca nucleu de bază cercetători şi cadre didactice din cadrul Departamentului de Sisteme Termo-Hidraulice şi pentru Protecţia Atmosferei, precum şi din alte Departamente ale Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor. În prezent centrul de cercetare CEEC cuprinde peste 20 de persoane (dintre care 4 profesori universitari, 5 conferenţiari universitari 5 şefi de lucrări şi 2 asistenți).

Centrul CEEC este alcătuit astfel din persoane cu competenţe superioare în domeniu şi cu activitate bogată în cercetarea ştiinţifică, în proiectare, reglementarea tehnică etc. precum şi în activitatea didactică, cu activitatea de bază la UTCB, la care se adaugă tineri cercetători, studenţi, masteranzi şi doctoranzi într-un colectiv de sine stătător. În acelaşi timp, prin activitatea centrului de cercetare CEEC se urmăreşte antrenarea şi formarea tinerilor specialişti în activitatea de cercetare ştiinţifică şi de asemenea realizarea cadrului necesar (informare, publicare, reglementare tehnică, formare profesională etc.) pentru eficientizarea sistemelor de instalaţii şi a clădirilor.

Domenii de aplicabilitate:

• Evaluarea nivelului caracteristicilor tehnice şi ecologice ale sistemelor de instalaţii;
• Evaluarea caracteristicilor de disponibilitate din etapele de concepţie ale sistemelor de instalaţii;
• Metodologii de măsurare;
• Metode de monitorizare a sistemelor de instalaţii;
• Acreditarea unui laborator de testare a caracteristicilor conform SR EN ISO 17025
• Conceperea de modele de management de mediu pentru spaţiile rezidenţiale, pe baza sistemelor generale existente ISO-14001;
• Conceperea de modele de management de mediu pentru spaţiile destinate învăţământului.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 15 =