Back

Cunoașteți echipa UPB DRIVE?

Povestea noastră începe în urmă cu mai bine de trei ani, când șase minți au decis să pună bazele a ceea ce până atunci fusese doar un vis. Echipa începe să vadă rezultate în 2019, la nici măcar un an de la înființarea ei, când UPB Drive participa pentru prima oară la Formula Student Olanda cu un șasiu funcțional. Echipa se întoarce acasă, nu doar cu experiența, ci și cu promisiunea că se poate.

Fiecare departament știe ce are de făcut pentru funcționarea optimă a echipei. Când auzi mașinării zgomotoase, știi că ai ajuns la departamentul magnificului șasiu. Apoi zărești traseul complicat de fire multicolore înfășurate de cei de la electronică în jurul fiorosului motor, iar după ce iei o gură de aer proaspăt la aerodinamică, găsești oamenii de la marketing și fundraising, dând mail-uri și telefoane.

Când faci parte dintr-o echipă, mai ales una la început de drum şi cu multe de arătat, presiunea este mare, iar obstacolele sunt comune. Suntem norocoşi, însă, să facem parte dintr-o echipă în care pasiunea depăşeşte presiunile şi nesiguranțele. Iar când nervii şi frustrările încep să-şi facă loc, ne aducem aminte care este scopul nostru şi câți paşi am reuşit să facem în direcția cea bună prin muncă grea şi susținere reciprocă.

Un proiect atât de complex nu poate exista fără oamenii potriviți. Perseverența și munca asiduă sunt constant răsplătite, astfel că proiectul se află în cel mai avansat stadiu al său, iar în urma multelor nopți nedormite, echipa noastră va participa în această vară la Formula Student Cehia, unde echipe din toată Europa concurează la diverse probe, inclusiv una dinamică ce presupune testarea pe circuit a mașinii construite. 

Pentru a rămâne motivați și ambițioși, e vital să ne gândim la viitor. Dacă ar fi să dezvăluim puțin din secretele garajului, o mașină electrică în întregime și perfect funcțională se anunță a fi următorul nostru proiect. Ba chiar ne mândrim în momentul de față cu un prototip al unui astfel de monopost.

Ne place să punem accentul pe colaborare și pe învățare continuă pentru a pregăti temeinic o nouă generație de ingineri, dar și pentru a lăsa în urmă o bază solidă pentru următorii studenți cu spirit competitiv, pasionați de inginerie și motorsport, care să ducă povestea mai departe.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + two =