Back

CURSURI DE E-LEARNING în domeniul textile- INCDTP

INCDTP – București are ca obiectiv strategic sprijinirea mediului economic prin cursuri de formare profesională în domeniul textil. Având în vedere beneficiile formării profesionale prin e-learning, precum învățarea la distanță 24/24h și resursele multimedia, s-a configurat și implementat o platformă de e-learning cu resurse educaționale deschise în domeniul textil. Conținutul educațional a fost elaborat în cadrul a trei proiecte de parteneriat strategic Erasmus+, derulate în perioada 2014-2020, cu parteneri de prestigiu din țări europene, precum: Belgia, Italia, Portugalia, Republica Cehă, Slovenia și România. Resursele educaționale deschise pot fi consultate la adresa URL: www.advan2tex.eu/portal/ .

În anul 2020, INCDTP – București a venit cu o noua soluție în întâmpinarea necesităților din industria textilă. Cunoștințele legate de proiectarea materialelor textile prin aplicații software dedicate, oferă un puternic sprijin competitiv companiilor și o specializare avantajoasă pentru angajații din domeniu.

Astfel, s-au conturat cinci module de studiu al aplicațiilor software, pentru țesere, tricotare, prototiparea virtuală a confecțiilor, brodarea pentru textilele inteligente și proiectarea experimentală, completate de un al șaselea modul, destinat transferului acestor domenii de expertiză către mediul economic.

Noul proiect Erasmus+ “OptimTex – Software tools for textile creatives” este prevăzut a se desfășura pentru perioada Dec. 2020- Nov. 2022. Rezultatele proiectului, în curs de elaborare, se vor face publice în cadrul unor evenimente de multiplicare, planificate pentru luna Iunie 2022. În acelasi timp modulele de studiu se vor implementa ca resurse de e-learning pe platforma și se vor sustine trei cursuri de training la nivel universitar. Vă invităm să accesați pagina web a proiectului pentru a urmări ultimele actualizări cu privire la evoluția acestuia: www.optimtex.eu.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − twelve =